Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tornázz

2008.11.30
A téli időszakban általában súlyt veszünk fel. Ennek fő területei a hastájék, a comb és a popsi. Ha rendszeresen végzed az alábbi combgyakorlatainkat, elkerülheted, hogy tavaszra kikerekedjen a feneked! 

 

Egyensúlyban
Állj egyenesen, a karokat nyújtsd oldalra. A bal térdet hajlítsd be, a lábszárral körözz. 10 ismétlés után ugyanezt végezd el a jobb lábbal is.

Hanyatt fekve 
Feküdj a hátadra, a térdeket hajlítsd be. A bal lábat nyújtsd fel. Apró mozdulatokkal nyújtózz a bal lábbal függőleges irányban. 20 ismétlés után a jobb láb következik.

Helyben ugrálás
A bal térd enyhén behajlítva. Jobb lábon ugrálj kissé balra, a karok lazán a test mellett. 30 ugrás után lábcsere.

Fekvő helyzetben
Hanyatt fekvés, karok a fej alatt. A lábakkal biciklizz a föld felett. 30 másodpercig balra, aztán jobbra.

Faltámasz
Dőlj háttal a falnak. A bal térd behajlítva, a lábfej spiccben. Az alsó lábszárral körözz először jobbra 20-at, majd balra is. Utána jöhet a jobb láb.

Térden állás
A karokat nyújtsd a test elé. Térdelő állásból kiindulva lassan ülj a bal sarok mellé, majd vissza a kiinduló pozícióba, utána a jobb sarok mellé ülj. a karok mindig az ellentétes irányba mozdulnak. Jobbra és balra is 10-szer ismételd.

Hason fekve
Karok a hát mögött összekulcsolva, a lapockák zárva. Keresztezd a lábakat is és emeld olyan magasra, amennyire csak bírod. Lassan engedd vissza a földre. összesen 20 emelést végezz.

Ücsörgő
Ülj a földre, a hátad mögött támaszkodj a tenyerekre. A kinyújtott lábakat emeld 60 cm-rel a föld fölé, s ebben a magasságban végezz ollózó mozdulatokat. Közben engedd egészen a föld közelébe a lábakat, majd újra 60 cm-es magasságba. Mindezt 7-szer ismételd.

Nyújtózás
A karokat összekulcsolva nyújtsd a fej fölé. A lábakat felváltva emeld minél magasabbra. Ügyelj arra, hogy mindkét térd maradjon nyújtva. Ismétlés lábanként 6-szor.