Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szupergyors fogyás, éhezés nélkül!

2009.04.24
Régóta tudjuk, hogy aki rendszeresen fut, előbb-utóbb gyönyörű szálkás izomzat formájában nyeri el méltó jutalmát, és még csak a kalóriákat sem kell számolgatnia. Elő a futócipőket és irány a szabad, amíg még megtehetjük, és nem röpködnek a mínuszok!
Napi egy óra futás, és némi mennyiségi korlátozással gyakorlatilag bármit megehetsz, ami csak jólesik (na persze egy-két alapszabály betartása itt sem árt). A futás segítségével vékony és feszes testre tehetsz szert, megszabadulhatsz a narancsbőrtől, és felpörgetheted anyagcserédet is! Ha azok közé tartozol, akik gyűlölik a futást, mint sportot, akkor se csüggedj, mert ha fokozatosan kezdesz neki a dolognak, akkor jó eséllyel megszereted még Kép a tél beköszönte előtt. Úgyhogy edzőcipőket felhúzni és irány a szabad, vagy ha úgy tetszik, akkor a konditerem!
Ami a legfontosabb, hogy fokozatosan emeld a futás időtartamát. Ha nem szeretsz futni, kezdd eleinte egy gyors tempójú gyaloglással. Első nap 10 percet fuss, hét végére pedig tűzd ki a 20 percig tartó lassú tempójú futást (vagy gyors tempójú gyaloglást). A második hét végére próbáld meg a 30 percet elérni, a harmadik hét végére a 40-et, az ötödik hét vasárnapjára az 50 percet, a hatodik hét végére pedig a 60 percet. Fontos, hogy lassan kocogj, ne akard magad kihajtani, mivel a magas megterhelés hatására kiesnél a zsírégető tartományból, és csak a szénhidrátot égetné el a szervezeted. Fontos, hogy egy lassú tempót tartsál folyamatosan.

Az
étkezésednél a következő 4 alapszabályra figyelj oda:
1. Naponta legalább 2 liter ásványvizet igyál meg!
2. Naponta minimum 5-ször egyél kisebb adagokat.
3. Lefekvés előtt 2-4 órával már ne egyél!
4. A reggeli legyen a legbőségesebb, és fokozatosan egyre kevesebbet egyél a nap folyamán (értelemszerűen este már csak egy kisebb adagot).

Cosmo-tipp: Ha egyedül futsz, vagy sétálsz, akkor vigyél magaddal zenét, így garantáltan kikapcsolódsz mozgás közben. Ha magaddal viszed a barátnődet, úgy még jobb, mivel húzni tudjátok egymást, ha véletlenül egyikőtöknek rosszabb napja van!