Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mellszépítő mozdulatokkal a pompás dekoltázsért!

2009.04.24
Legyen a cici akár pici, akár királynői, az alábbi gyakorlatoktól egykettőre feszesebb lesz. A mell alatti izomszövet megfelelő edzésével akár egy egész kosármérettel feljebb léphetsz.
Végezz a feladatokból hetente 3X 6-12 ismétlésekből álló gyakorlatot.
1. Nehezített ölelés
Feküdj hanyatt, térdedet enyhén hajlítsd be, talpad maradjon a földön. Mindkét kezedben egy-egy kézi súlyzóval emeld fel a karodat a talajra merőlegesen mellmagasságba. Két tenyered Kép nézzen egymás felé. Szívd be a levegőt, nyisd szét a karod enyhén hajlított könyökkel, és engedd le majdnem teljesen a talajig, s tartsd meg ebben a helyzetben 1 másodpercig. Miközben izzadsz, gondold azt, hogy szuperment öleled.
 2. Széktámasz
Teljes vállszélességed bedobásával támaszkodj egy stabil szék ülőkéjére (lehet asztal vagy pult is). Karodat kinyújtva homoríts kissé, hogy törzsed nagyjából merőleges legyen a talajra. Lassan közelíts mellkasoddal az ujjadhoz, mintha fekvőtámaszt csinálnál. Lábad mindeközben maradjon nyújtva, féltalpon. Térj vissza kiinduló helyzetbe, majd ismételd a gyakorlatot.
3. Kinyomás
Feküdj hanyatt, lábadat hajlítsd be, és fogj mindkét kezedbe egy-egy kézi súlyzót. Emeld fel a derékszögben hajlított karodat mellmagasságba úgy, hogy könyököd kifelé, tenyered pedig a lábad felé nézzen. Lassan nyomd ki a súlyokat a kulcscsontod fölött, míg teljesen ki nem nyújtod a karod. Tartsd 1 másodpercig ezt a pozíciót, majd engedd vissza a karodat a kiinduló helyzetbe. Ismételd a feladatot.
Cosmo tipp: Ne hagyd, hogy a hasadra süssön a nap! Aki reggel edz, az rendszeresebben edz.