Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fitnesz tévhitek

2009.04.24
A fitnesz mítoszok meglehetősen gyakoriak és ismertek, véli a szakértő, mégis most néhány ilyet szeretnénk megosztani veled, amelyekkel főleg a kezdőknek kell tisztában lenniük.
Az izomfejlesztés hátráltatja a súlyvesztést
A nők súlya gyakran gyarapodik az erősítő edzésnek köszönhetően, ahelyett, hogy beindulna náluk a fogyás. Ez azért van, mert egyre több izmot szedsz fel, szóval egyértelmű, hogy a testfelépítésed is változik. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy a tested a súlyzós edzés miatt szálkásabb lesz, és a testzsír aránya is csökkeni fog. Mivel az izom többet nyom, mint a zsír, fontos, hogy azok a lányok, akik erősítő edzést végeznek, minden hónapban megmérjék a testzsírszázalékukat, hogy nyomon tudják követni testük fejlődését. Tehát, csajok, nem kell bedőlni a mérlegnek!

Kép


Kombinálj!
Sokan még mindig azt hiszik, hogy lefaraghatnak az úgynevezett problémás részekből
(has, popsi, comb), ha ezeken kizárólag alakformáló edzést visznek véghez. Habár az ilyen gyakorlatok mindenképp megdolgozzák ezeket a területeket, önmagukban nem fejtik ki optimális hatásukat. Nem szabad megfeledkezni a kardioedzésekről, amelyek a szív és az érrendszer megfelelő működését is javítják. A kardioedzés kiegészítve az alakformáló gyakorlatokkal és egy szolidabb diétával elősegíti, hogy mihamarabb megszabadulj a felesleges kilóktól. Például a torna előtt egy jó félórás futás csodákra képes, és még a hangulatodat is feldobja.

A nők nem lehetnek erősek
Sok nő attól tartva, hogy az edzésektől túlságosan erős lesz, mérsékli azok számát. Pedig ez nem igaz. Csupán itt is, mint mindenben, meg kell találni a helyes mértéket. Semmit se vigyél túlzásba, de ha jól esik, igenis tornázz, mozogj, fuss, ússz mindennap. A súlyzóknál csupán arra kell ügyelned, hogy két kilónál ne emelgess többet, mert az már megterhelő lehet. És sose blicceld el a nyújtást, mert ez nem csak a testednek, hanem a lelkednek is jót tesz! Ne feledd az edzéstől nem csak izmos leszel, hanem a testfelépítésed is arányossá válik!