Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A formás keblekért

2009.04.24
Ha már belekezdtél a mindennapi testedzésbe, nyilván észrevetted, hogy a tested lassan, de biztosan átformálódik. Ez a zsírréteg egyértelmű csökkenésével jár, ami akár a legdrasztikusabb módon tűnhet el azokról a testrészeinkről, ahol az évek során leginkább raktároztuk. Ilyen például a mell, amely a nők esetében nagyrészt zsírból áll.
Miután a sportolás alkalmával valósággal „leolvad” a mellkasról a zsír, nem engedheted meg magadnak, hogy löttyedt, megereszkedett kebleid legyenek. Kövesd tehát az alábbi gyakorlatokat, hogy büszkén feszíthess a bikinidben!

A mellizom erősítése
1. gyakorlat: Állj kis terpeszállásba, fogj egy-egy kézi súlyzót a kezedbe (1-3 kiló megteszi), és nyújtsd ki oldalra a két karodat vállmagasságban. Hajlítsd be a könyököd, az alkarod Kép derékszögben legyen a felkaroddal. Közelítsd a két karodat egymáshoz úgy, hogy a mellkasod előtt majdnem összeérjenek, majd vissza. Ügyelj arra, hogy a felkarod vízszintes maradjon mindvégig! Ismételd 3x8-as szériában.
2. gyakorlat: Állj harántterpeszben egy-egy kézi súlyzóval a kezedben. Dőlj előre a felsőtesteddel úgy, hogy a hátad egyenes maradjon. Emeled oldalra a két karodat vállmagasságig, közelítsd őket egymáshoz a tested előtt, majd emeld vissza. Ismételd ezt a mozdulatot 3x8 alkalommal lábcserével.
Ezeket a gyakorlatokat elég egy héten csak egyszer végezned. Emellett ne feledd, hogy a kardioedzések során mindig szükség van a megfelelő, jó minőségű sportmelltartó viselésére, hogy a mell szalagjai ne nyúljanak meg. Ezáltal elkerülheted, hogy az intenzív sportolás megviselje (megnyújtsa) a kötőszövetet. Ha úgy érzed, hogy túl nagy keblekkel áldott meg a sors, kisebb súlyokkal és emelt számú ismétlésekkel edzz, így nemcsak formássá, de megfelelő méretűvé is válik a cicid.