Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZERELEM teszt 2

2009.12.12
SZERELEM TESZT 4
Felismered a nagy Őt? Vagy hagyod elmenni az orrod előtt? Ha eddig bizonytalan voltál, válaszolj a következő szerelem teszt kérdéseire és megtudod a választ!
 

1. Szerelem első pillantásra… Romantikusan hangzik, de Neked mi a véleményed róla?
A) Mindig csak másokkal történik meg.
B) Van ilyen. Minden eshetőség megvan rá, az élet bármelyik pillanatában.
C) Komoly eshetőség, oda kell figyelni rá.

2. Milyen elképzeléseid vannak életed igazi, nagy szerelméről, akit még nem ismersz, de már sokszor gondoltál rá?
A) Kivételes ember, senkihez sem hasonlítható - de vajon megmarad-e mellettem egy egész életen át?
B) Csodálatos szerető lesz, akivel testben-lélekben egyek leszünk.
C) Úgy vélem, és főleg remélem, hogy gyermekeim apja/anyja lesz. Tehát fontos számomra, hogy alkalmas legyen a családi életre, amellett, hogy mindenkinél jobban vonzzon engem.

3. Milyen jelentőséget tulajdonítasz a szexnek egy párkapcsolatban?
A) Nem gondolom döntő tényezőnek, hiszen én sem vagyok szexis.
B) Nagyon lényegesnek tartom.
C) Fontosnak vélem.

4. Ha eljönne az igazi, Te milyen áldozatot vállalnál érte (ha szükség van rá,) vagy mit adnál fel életed addig megszokott menetében?
A) Feltétlenül biztosítanék neki egy bizonyos helyet a jól megszervezett életemben, amelynek minden percét gondosan beosztom. Azért gyökeres változást - őmiatta - nem tervezek.
B) Mindent odaadnék érte, beleértve azt is, ami a legfontosabb a számomra
C) Hajlandó lennék teljesen új életet kezdeni, természetesen a racionalitás határain belül.

5.Te milyen emberi kapcsolatokat tartasz alapvető fontosságúaknak az éledben?
A) A család összetartását.
B) A barátokat, barátnőket, rokonokat, kollégákat - mindenkit! A lehető legtöbb, általam érdekesnek és arra érdemesnek tartott személlyel szeretem hosszú távon ápolni a kapcsolataimat!
C) Azoknak az embereknek szeretném megtartani a szeretetét, akik mindennél többet jelentenek a számomra, mivel már az életem részévé váltak.


Most számold össze a válaszaidat!

Értékelés:

• Ha az “A” betűs válaszaid vannak többségben…
Rólad nem lehet azt mondani, hogy a szerelem tekintetében optimista alkat lennél: valójában nem bízol saját vonzerődben, kevés az önbizalmad. Nyugodt, jól szervezett életet biztosítasz magadnak, amelyben nem sok meglepetésre számítasz. Számodra fontosak a családi kapcsolatok, és úgy tűnik, többre értékeled őket, mint a baráti vagy a szerelmi szálakat. Pedig ha így folytatod, azaz csak vársz és vársz… hátha felbukkan valaki, aki a nagy “ő” lehetne az életedben, esélyeid egyre csökkennek. Bízol abban, hogy rátalálsz életed nagy szerelmére, de úgy gondolsz az egészre, mint egy távoli álomra, mintha egy messzi csillagot figyelnél az égen…
Higgyél jobban önmagadban, személyes vonzerődben, abban, hogy nemcsak meghódítani, hanem megtartani is képes vagyvalakit, és meglátod, a csillag csodálatos módon közeledni fog feléd!
 
• Ha a “B” betűs válaszaid vannak többségben...
Az olyan személyiségre, mint Te, azt szokták mondani: “hát nem él remete-életet!” Introvertált alkat, tele lelkesedéssel, és vágyik rá, hogy minél több emberrel tartson kapcsolatot. Lehet az barát, szerelmes, ismerős, rokon, szinte bárki. Az új találkozások, izgalmas kalandok forgatagában szeretsz élni, azt mindennél fontosabbnak tartod. A leggyakrabban nem gondolsz a jövőre, csak a mának élsz. Könnyen kivetíted vágyaidat egy-egy újabb személyre, aki akkor, abban a szituációban az ideális partnernek tűnik a számodra.
Igyekezz magadba tekinteni, befelé koncentrálni, meghallani saját belső hangod, és megtudni, hogy kit is keresel valójában - mert azzal bizony jelenleg nem vagy tisztában. Ismerd meg jobban önmagad- így arra is könnyebben tudsz majd válaszolni, kivel is tudnád elképzeli az életedet.
 
• Ha a “C” betűs válaszaid vannak többségben…
Úgy tűnik,megfelelő fontossági sorrendet állítottál fel az életedben. Prioritásaid helytállóak. Stabil alkat vagy, igyekszel kiegyensúlyozottan élni. Anélkül, hogy megszállottan keresnéd az “örök” szerelmet, a “nagy ő”-t, aktív magatartásoddal mindig készen állsz arra, hogy rátalálj arra a személyre, akivel ezt a nagy érzést át tudnád élni. Kitűzted célod maga elé, most már csak el kell érned! Nálad nincs szó szerencsére semmilyen sürgető tényezőről, hanem sokkal inkább az esetlegességre, a lehetőségre építesz, hogy megtaláld a nagy szerelmet - és ez mindig ott motoszkál a fejedben. Persze a szemed sem igyekszel becsukni egy-az arra érdemesnek ítélt ember előtt: mindig nyitott szemmel jársz-kelsz a világban. Bár teljes nyitottsággal viseltetsz mások iránt, függő viszonyba még soha nem kerültél senkivel.