Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mennyire magabiztos ön?

2011.04.30

 

MENNYIRE MAGABIZTOS ÖN?
 
Van, akinek az önbecsülése stabil lábakon áll, de van olyan is, akit egy jó szándékú kritika is könnyen kibillent lelki egyensúlyából. Ez a teszt segít eldönteni, hogy melyik kategóriába tartozik, és tippeket is kaphat, hogyan erősítheti az önbizalmát. Fontos, hogy ne gondolkozzon sokat a válaszokon.
Miután kitöltötte a tesztet, adja össze a pontszámait és olvassa el az értékelést.
IGAZ ( 3 pont ) , NÉHA (2 pont ) , SOHA ( 1 pont )
 
 
*        Nehéz helyzetekben is nyugodt és higgadt marad.?
*        A kivitelezhető dolgokra koncentrál és kerüli a haszontalan töprengést.?
*        Úgy osztja be a munkáját, hogy átlássa a menetét.?
*        A nagy célokat kis lépésekre osztja fel, így mindig van sikerélménye.?
*        Meg tudja magának bocsátani a hibáit, hiszen a hibákból sokat lehet tanulni.?
*        Jól viseli a kritikát, mert az csupán egy vélemény, amit akár el is utasíthat.?
*        Könnyen alkalmazkodik az új helyzethez.?
*        Könnyen beszél a sikereiről és jó tulajdonságairól.?
*        Kész rengeteg energiát fektetni céljai elérésébe.,
*        Más véleményekkel szemben is kiáll elképzelései mellett.?
*        Általában jó kedve és pozitív az életfellogása.?
*        Tisztában van a képességeivel és jótáll önmagáért.?
*        A munkán és a napi kötelességein túl mindig nagy figyelmet fordít az egészségére.?
*        Vállalja, hogy vannak korlátai és nem tud mindent.?
*        Munka után könnyen kikapcsol és jól tud lazítani.?
 
 
 ÉRTÉKELÉS
19 PONT ALATT
Az önbizalma nem túl fejlett, minden apróság is könnyen kibillenti az egyensúlyából és hajlamos arra, hogy túlreagálja a dolgokat. Sokat töpreng, sanyargatja magát, mindig tökéletesen meg akar felelni, ezért gyakran elítéli magát és leértékeli a képességeit. Nagyon fél a visszautasítástól és a kritikától, így inkább hallgat, mint hogy véleményt nyilvánítana. Ez az elfojtás viszont belső konfliktusokhoz és gyors hangulatváltozáshoz vezet. Igy nem csoda, ha a családja, barátai, kollégái nem tudják, hányadán állnak magával. Mindez nem hangzik túl jól, de ne adja fel, hiszen minden képessége és lehetősége megvan arra, hogy megteremtse a belső egyensúlyát. Csak egy kis időre és energiára van szüksége, hogy kidolgozza a pozitív viselkedési mintákat. Megtanulható, hogyan bízzon jobban saját magában, hogyan fogadja el magát és hogyan reagáljon a külső történésekre.
 
19-33 PONTIG
Önbizalma és lelki stabilítása átlagosan fejlett. A legtöbb hétköznapi nehéz helyzetre higgadtan reagál. Meg tudja védeni a véleményét, elfogadja a hibáit és jól bánik a kritikával is. De akad néhány olyan terület, ahol bizonytalan. Valahányszor idegesen reagál, az mindig az önbizalomhiány jele. Gondolkozzon el azon, hogy milyen tulajdonságát nem sikerül elfogadnia. mire van szüksége, hogy erősítse önbizalmát? Képzelje el, hogy ezeket a helyzeteket hogyan oldaná meg. Minél erősebb a képzelete, annál jobban működik majd a valóságban is. Fejlett önbizalommal és belső nyugalommal a szerelemben is, hivatásában is sikeres lehet.
 
34 PONT FÖLÖTT
Sikerének kulcsa az önbizalmában rejlik. Megingathatatlan és kiegyensúlyozott, jól megbírkózik minden nehézséggel. A krízishelyzetekre nyugodtan reagál, mindig mindent szemmel tart. Tisztában van a korlátaival, és van bátorsága, hogy beszéljen érdemeiről és erősségéről. Jól viseli a kritikát, embertársai olyan partnernek tekintik, akivel konstruktív beszélgetéseket lehet folytatni, hiszen mindig nyíltan kifejezi a véleményét. Egészséges összhangban él feszültség és lazítás között. Ha meg tudja tartani ezt a pozitív beállitottságát, akkor minden munkahelyi és magánéleti kihívást könnyen meg tud oldani.