Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tippek az internetes ismerkedéshez

2011.07.26

  Tippek az internetes ismerkedéshez

Jó, igen, tudjuk, hogy nektek itt, ezen az oldalon netes ismerkedésről beszélni egy kicsit vicces. De azért arra gondoltunk, hogy összeszedjük a legfontosabb ismérveit, és felhívjuk néhány praktikumra is a figyelmeteket.Ha annyi pénzünk lenne, ahányszor elhangzik egy társaságban, hogy hol vannak a normális egyedülálló pasik/csajok, akkor nagyon gazdagok lennénk. Ez ugyanis örök kérdés azokban a körökben, ahol több szingli együtt múlatja az időt. Persze mindenki tudja, hogy a legváratlanabb helyeken, vagy éppen szituációkban sodorja elénk az élet azt a bizonyos nagy Őt, ám egy idő után sokunknak megfordul a fejében, hogy tegyünk is ezért valamit. Míg 10-15 évvel ezelőtt erre a célra alakultak a társkereső irodák, addig ma egy lépést sem kell tennünk a lakáson kívül, és számtalan lehetőség kínálkozik az ismerkedésre. Lássuk lépésről-lépésre, hogy mikor mire kell odafigyelni.
1. Az elhatározás megszületett, regisztrálunk egy netes társkeresőre. Rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon egy ingyenes oldalt válasszunk, vagy szánunk rá néhány száz forintot, akár ezret is, hogy csemegézhessünk a felhozatalból? Akik az utóbbi mellett voksolnak, azok általában azzal indokolják, hogy ez már egy szűrő, talán itt olyan emberek vannak, akik valóban szeretnének párra lelni. Mert bizony itt kell azonnal szót ejteni arról, hogy rengeteg az „álregelő”, akik csupán poénból, vagy rövid, egyéjszakás kalandhoz keresnek partnert. Ezeket persze nem lehet azonnal kiszúrni, de egy idő után olyan rutint szerez az ember, hogy már messziről kiszagolja az ilyesmit… ami nyilván csak akkor zavarja, ha ő maga más típusú kapcsolatra vágyik.

tippek-az-internetes-ismerkedeshez.jpg

2. Nos, ha megvan az oldal, akkor jöhet a profil kialakítása, ami egyeseknek komoly melót jelent, hiszen az lebeg lelki szemei előtt, hogy ő ez alapján azonnal megítéltetik, tehát jónak kell lennie az első benyomásnak. Vannak akik a rövid, tömör adatlapokban hisznek, ami valljuk be: némi titokzatosságot is magában hordoz. Ám ha még a képpel is fukarkodik az ember, akkor szinte esélytelen, hogy bárki is rákattanjon. És hát az az ominózus kép! Azzal aztán lehet trükközni. Mindenki ismeri a rémsztorikat, miszerint felkerült az illetőről egy olyan kép, mintha most lépett volna ki egy magazinból, aztán az élő randinál nagy meglepetés érte a delikvenst. Megint másik kategória, aki régi képekkel büszkélkedik, ám mára közel nem olyan fiatal, vékony, de még csak nem is hasonlít egykori önmagára. Persze takarózhat azzal, hogy ő nem akarta átvágni a másikat, de neki csak az a képe volt, ettől függetlenül mindannyian átvágásnak érezzük az ilyen jellegű próbálkozást. Nincs miért elrejteni magunkat, hiszen ha tényleg tetszik a másik, előbb-utóbb bukta lesz a dologból, ezért igyekezz persze előnyös, de mindenképpen a valóságra hajazó képet feltölteni. Felejtsd el a nagyon szexi, vagy túl mesterkélt fotókat, persze csak akkor, ha komolyabb kapcsolatot keresel.
3. És akkor jöhet a levéláradat. Na már most: attól, hogy az első napon nem telt be a postafiókod, még nem kell kétségbe esni. Ne hallgass azokra a barátokra, barátnőkre, akik nagy hévvel mesélik, hogy még csak néhány napja vannak fent, és elárasztották őket a megkeresések. Ha viszont te vagy az, aki nem tud már megválaszolni minden üzenetet, mert annyit kap, akkor meg ne bízd el magad: nagy része valószínűleg a nagy számok törvénye alapján dolgozik, mindenkinek ír, hátha valaki összejön belőle. Ezt mindig tartsd szem előtt, akkor is, ha húsz levelet kaptál, és akkor is, ha kétszázat. Tehát nem kell az elsőbe rögtön pár szép mondat után beleszeretni, sőt még az azonnali találka sem kötelező. Ez az a hely, ahol nem baj, ha több vasat tartasz a tűzbe, persze a legjobb, ha ezt nyíltan teszed.
4. Jöhetnek a randik. Na, senkit nem arra biztatunk, hogy tegyen be két órás csúsztatásokkal mindenkit egy napra, de azt igen is meg lehet csinálni, hogy találkozol egy-egy kiszemelttel. Lehet, hogy komoly barátságok szövődnek kapcsolat helyett, de ez nem egy rossz alternatíva. Ha azonban már úgy döntöttél, hogy több randit is megér az illető, akkor már a tisztesség azt kívánja, hogy a többit leépítsd, persze ez a te normáidra, és lelkiismeretedre van bízva. Azért egy ilyen randi előtt nem árt, ha leadod az infót a barátoknak, hogy éppen hol leszel, mert az ördög nem alszik, ki tudja, hogy a fénykép, és a mézes-mázos üzenetek mögött pontosan ki rejtőzik.
Nagyon fontos tehát az óvatosság a netes társkeresés kapcsán, bár az is tény, hogy ha egy szórakozóhelyen találkozol valakivel, őt sem ismered jobban, mint akivel már hetek óta levelezel. Ugyanakkor nem árt szem előtt tartani, hogy éppen azért sikeres az ismerkedés ezen formája, mert itt az ember egészen más is lehet, mint amilyen a való életben, ami azt is jelenti, hogy kiadhatja igazi önmagát is, de azt is, hogy kihasználja, hogy „láthatatlan”.
Vannak ma már nagyon pozitív példák is, hiszen nem egy házasság, és gyerek született már egy ilyen egymásra találásból, de hidd el: ők sem azzal kötötték össze az életüket, akivel először elkezdtek levelezni… vagy legalábbis ez a ritkább. Tehát ne add fel rögtön az elején, csak mert van néhány negatív tapasztalatod! Ha viszont úgy érzed, hogy tőled ez az egész világ nagyon távol áll, nem tudsz a „vonal” másik végén ülőben megbízni, de már nagyon kétségbe vagy esve, és nem tudod hol keress párt, akkor se itt próbálkozz. Ha pedig félsz attól, hogy egy tükröt mutat számodra ez az egész, vagyis ha kevés a levél abból azt a következtetést fogod levinni, hogy te nem vagy jó, nem kellesz senkinek, akkor szintén hanyagold, mert az eddigi önbizalmadat sikerül majd végképp a sárba tiporni.