Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakítottatok? Lépj túl rajta könnyedén!

2009.04.11

Jönnek az ünnepek, mindenki boldogan, vagy éppen gondterhelten, de minden esetre készülődik. De van pár lógó orrú társunk, aki szomorúan járja az utcákat, vagy éppen szívesebben gubbaszt otthon, ugyanis elhagyták. Ha te is rá kényszerültél a szinglipályára, vagy az egyik barátnőd járt pórul, akkor itt az idő kicsit kirángatni a mélabúból. Összeszedtük azt az 5 módszert, ami segíthet a továbblépésben.

1. Rendrakás a lelkedben
Az első lépés, hogy az ember maga körül próbáljon meg rendet teremteni. Amíg az ex a mindennapjaid része, addig igen nehezen fogsz tőle elszakadni, sőt, sok esetben ilyenkor indul be a
se veled, se nélküled kapcsolat. Ezért aztán ha úgy érzed, hogy még kötődsz a pasidhoz, de tudod, hogy már nincs esély normális kapcsolatra, akkor itt az ideje lezárni, és végérvényesen elküldeni őt.

2. Nagytakarítás a lakásban
Természetesen nem feltételezzük, hogy ez a legkedvesebb elfoglaltságod, de szakítás után több funkciót is betölthet a takarítás: karácsonyra szép ragyogó lesz minden, meg ugye időnként azért mindenkinek kell csinálni egy alapos nagytakarítást, valamint lehetőséged nyílik arra, hogy minden olyan dolgot, ami az exre emlékeztet, eltüntesd. Ha nagyon nyomaszt a légkör, mert mondjuk együtt is éltetek, és te maradtál a közös lakásban, akkor itt az ideje a bútorok átrendezésének is! A bútort told ide, a kisasztalt told oda, és máris jobban érzed magad!

Kép 3. SMS, e-mail, levél
Jól tudjuk, hogy szinte minden nő hajlamos az utolsó hajszálat is eltenni, ha az valamilyen közös eseményhez kötődik, ám ezek is csak a múltba rántanak vissza. Így tehát ezektől is érdemes megszabadulni! Töröld az sms-eket, e-maileket, ha pedig lovagod még leveleket is küldözgetett neked, akkor azokkal is tűzre! Ha nem akarsz ilyen drasztikusan váltani, akkor jelölj ki egy kis dobozt, ami az emlékeket rejti, vagy a számítógépeden hozz létre egy külön mappát, amibe a közös fotók, e-mailek kerülnek.

4. Irány a világ!
Most, hogy már az önsanyargatáson túl vagy, itt az ideje kimozdulni! Először nem kell nagy fába vágni a fejszét, elég, ha csak lemész végre vásárolni egy kicsit. Ha viszont ezt már könnyedén lebonyolítod, akkor irány a szépségszalon! Bizony, nem árulunk el újdonságot, hogy ilyen esetben sokat segít, ha az ember új külsőt ölt. De ha nem is akarsz szőke cicababából, fekete démonná változni, akkor sem árt felkeresni egy kozmetikust, masszőrt, manikűröst, akik mind azért vannak, hogy igazán jól érezd magadat a bőrödben.

5. Barátok
Ha túl vagy saját magad renoválásán, akkor újra figyelmet kell fordítanod a barátaidra. Pár hétig esetleg még megértőek, de utána igencsak zokon veszik, hogy csak otthon itatod az egereket, és senkire nem vagy kíváncsi. De azért ne ess át a ló túloldalára se: el lehet sírni a bánatunkat egyszer-kétszer a barátnőknek, de egy idő után nyomasztó tud lenni, ha folyton csak pityeregsz, mikor velük vagy. Így aztán, ha úgy érzed, hogy még nem készültél fel rá, hogy másról is beszélj, mint a szakítás, akkor egy kicsit nem árt visszavonulni. De ha úgy gondolod, már kezdesz túllépni rajta, akkor bizony ki kell mozdulni! Itt is érvényes a fokozatosság elve: nem kell feltétlenül rögtön az éjszakába vetned magad, főleg nem azzal a felkiáltással, hogy bepasizok. Ezeknek általában nagy sírás a vége, mert lehet, hogy felszedtél egy delikvenst, de már másnap reggel tudod, hogy ez
csak egy éjszakára szólt, mert a szíved még máshol van.


Cosmo-tipp: A szakítást is meg kell gyászolni, el kell siratni. Nem biztos, hogy az a jó technika, ha úgy teszel, mintha nem történt volna semmi, mert később még nagyobb erővel zúdulhat rád a fájdalom. Persze mindez csak akkor igaz, ha veled szakítottak. Ha nehezen tudod lerakni ezt a terhet, akkor alkalmazd a pro-kontra technikát: írd fel egy papírra, hogy mik voltak a kapcsolat erősségei és gyengeségei. Ez is segíthet az elengedésben, hiszen talán arra jössz rá: ez már régóta nem működött!