Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élvezd ki az egyedüllétet!

2011.07.26

  

Élvezd ki az egyedüllétet!
 
Mikor egyedül vagy sokszor érzed magad magányosnak? Nem kell, hogy így legyen! Nézd csak meg, mennyi lehetőség áll előtted! Adunk pár tippet, hogyan küzdheted le a magányosságot.

Az egyedüllét nem azonos a magánnyal
Csak mert egyedül mész el egy kiállításra, még nem vagy vesztes. Lehet, hogy akkor éppen egyedül bóklászol, de ne feledd, vannak körülötted emberek, akikkel máskor viszont együtt töltöd az időt. Az egyedüllét csak átmeneti állapot, és nem tükrözi azt, hogy mennyi barátod vagy barátnőd van. Nézd meg más perspektívából az egyedüllétet, és máris jobban fogod élvezni. Még ha néha el is fog a magány érzése, ne feledd, ez nem csak a szólók, hanem a párok körében is gyakori. Ha azonban nekiindulsz és programokat csinálsz magadnak, pillanatok alatt megfeledkezel erről az érzésről.

Senki sem veszi észre, hogy egyedül vagy
Lehet, hogy azt hiszed, mindenki téged bámul, mikor egyedül mész moziba vagy egy kávézóba, a legtöbben azonban még csak észre sem vesznek, hiszen annyira elmerülnek saját életükben, tennivalójukban. Hogy mit is jelent ezt? Szimplán azt, hogy az embereknek van jobb dolguk annál, mint hogy a te szólóságodat boncolgassák. És ha mégis néznek téged, akkor ne gondold, hogy azt szánalommal teszik. Sokan irigylik az olyan embereket, akik képesek egyedül beülni egy étterembe és élvezettel elfogyasztani a vacsorát, mivel ők maguk valószínűleg nem elég magabiztosak mindehhez. Amikor azon kapsz valakit, hogy bámul téged, egyszerűen csak feltételezd, hogy azért teszi, mert vagánynak gondol.

elvezd-ki-az-egyedulletet-.jpg

Most aztán azt teheted, amihez kedved van
A munka, a barátok és a kapcsolatok mellett kevés időnk marad saját magunkra. Ha azonban mégis sikerül egy keveset összehozni, akkor azt használd ki, és tégy valami olyat, ami igazán boldoggá tesz. Senkihez sem kell igazodnod, szóval légy spontán. Ha végre akad valami olyan program, melyet szívesen kipróbálnál, nem kell megvárnod a barátaidat, vágj neki egyedül! Soha többé nem fogsz kihagyni egyetlen koncertet vagy különórát sem, ha nincs, aki állandóan hátráltasson. Ráadásul mikor egyedül vagy, hódolhatsz bűnös élvezeteknek is, hiszen senki sem lát közben. Képzeld el, milyen jó is öt órán át vásárolgatni vagy katalógusokat lapozgatni a kedvenc termékeiddel, miközben a dobozból csipegeted a házhoz rendelt vacsorát.

Az egyedüllét érdekesebbé teszi a személyedet
Ha több időt tudsz úgy tölteni, hogy magad vagy és azt csinálsz, amit szeretnél, sokkal több energiád lesz arra, hogy felfedezd, mire szeretnél időt szánni a mindennapjaid során. Csak úgy tudod magad 100%-osan megismerni, ha erre adsz is lehetőséged önmagadnak. Ha a barátaid társaságában vagy, egy egész csapat dönt a programokat illetően, így elképzelhető, hogy olyasmibe csöppensz, amihez nem is volt kedved. Másrészről ha egyedül vagy, könnyebben létesíthetsz kapcsolatot idegenekkel. A titok nem más, csupán annyi, hogy ne feszeng, ha épp magadban vagy, hanem élvezd a dolgot! Ez ugyanis meg is látszik rajtad, és ezáltal nagyon izgalmasnak hatsz majd mások szemében. És ne feledd, akik képesek élvezni az egyedüllétet, azok érzik magukat a legjobban társaságban is.