Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Búcsú szex az exszel?

2010.07.24

Búcsú szex az exszel?

A búcsúszex egy vitatott dolog: kell a kapcsolat záróakkordjaként, vagy már teljesen lényegtelen? Egy biztos: a férfiak fejében gyakran más jár az utolsó aktus alatt, mint a nőkében.

 

A búcsúszex nem más, mint egy utolsó együttlét, mikor azzal a személlyel lép a másik fél testi kapcsolatba, akivel ezután többet nem fog. Nem mindegy, hogy ez a végső, intim érintkezés Kép milyen formában valósul meg. Lehet, hogy a gyengébbik nem képviselője mintegy utolsó lehetőségként megragadja és bedobja mindenét. Az is előfordulhat, hogy a lány már tudja, nem lesz folytatás, és úgy véli, ennyi még jár neki és a fiúnak is. A legtökéletesebb, ha mind a két fél le szeretné zárni a kapcsolatot, de egy utolsó együttléttől nem akarnak elzárkózni, és ami semmi érzelmet nem ébreszt újra bennük.

Ha a kapcsolat nem is működött, a szex azonban igen, akkor mindennek semmi akadálya, bár lehet értelmetlen - ha a felek úgy látják jónak, a szexet a szakítás után is űzhetik. A búcsúszex nem az újrakezdésről szól, nem akar új reményt adni a másik félnek, éppen ez az, Kép amit sokan félreértenek. Egyik fél se reménykedjen, hogy ettől a kapcsolatuk újra stabil lesz. A szeretkezés csupán egy kis része az egész kapcsolatnak, és hiába nagyon jó ez a rész, ha a többi területen elvéreznek egymással szemben a tagok. Az érzelmi károk enyhítésére egyáltalán nem alkalmas, és a seb mihamarabbi gyógyulásában sem nyújt segítséget. Csupán még utoljára átérezhető az a kellemes érzés, hogy azzal vagyunk, aki a legfontosabb volt számunkra az elmúlt időszakban, ismeri minden mozdulatunkat és mi is az övéit.

Aki szakított már, tudja, mennyire nehéz elválni a másiktól, akiről azt hitte, hogy élete párja lesz jóban-rosszban. Aztán jött a megszokás, a monotonitás, már nem ment együtt a szekér. Az apró boldog dolgokat felülírták a nagyobb kellemetlenségek, veszekedések, és már csupán egy kiút maradt: a szakítás. Ha volt már ilyen érzés valakiben, akkor elképzelhető, hogy átélt már búcsúegyüttlétet is. A kapocs még tart egy leheletnyit, a búcsúszex függhet Kép ezen a vékonyka szálon.

A búcsúszex nem előjog és nem is kötelező, tekintettel kell lenni a másik félre, és ha észrevesszük, hogy neki ez még nagyobb fájdalmat okoz, akkor nem érdemes belemenni akkor sem, ha ő maga is belegyezik. Az utolsó szexbe általában mindenki beleadja, amit csak tud, gyakran olyan dolgok is történnek, amik addig soha. Ez egyrészről feledhetetlenné teszi azt, másrészről megint csak okot adhat az értelmetlen reménykedésnek. A lényeg, hogy értsük meg, ez már csupán szex, és nem szeretkezés, azért történik, mert szeretné a volt pár lezárni régi kapcsolatunkat, és mintegy megpecsételni vele a múltat.