Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első bemutatkozás a szülöknél

2011.07.26
Az első bemutatkozás a szülőknél
 
 
Már egy ideje együtt vagytok a pároddal, de még nem találkozott a szüleiddel, s úgy érzitek, hogy itt a bemutatás ideje? Ez bizony nem minden esetben megy simán, főleg akkor nem, ha te sem érzed magad igazán jól a családi körben. De mit tehetsz, hogy ne ijesszék el az ősök a kedvesedet, hogy te se húzd fel magad, s hogy a szüleidnek se legyen rossz benyomásuk elsőre a választottadról.

az-elso-bemutatkozas-a-szuloknel.jpg

 
Előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a kedvesedet be kell mutatnod a családodnak. Legyenek – szerinted – bármilyen cikik, őrültek, idegesítők családtagjaid, a találkozással kapcsolatos ellenérzéseid ne a szerelmeden csattanjanak. Ha te már előre parázol és ingerült vagy, a párod csak kínosabban fogja magát érezni, amikor belecsöppen egy családi perpatvarba.

Megkönnyíted a dolgodat, ha előre beavatod, mi vár rá, és te mitől mész a falnak, ha a rokonaiddal kell egy délutánt töltened. Mondd el azt is, mit vársz tőle, kivel szemben kell „megvédenie”, melléd állnia. Beszéljetek meg egy jelet, mondjuk ha kétszer köhintesz egyet, az azt jelenti, eddig bírtad, a fiúnak szólnia kell, hogy sajnos a munkája miatt nem maradhattok tovább.

Az este akár jól is elsülhet, ha tényleg beavatod őt mindenbe idejében, s ő a humoros oldaláról fogja fel a dolgokat. Egy kis viccelődéssel a legkönnyebb oldani a feszültséget, mindenki ellazul, s a legjobb formáját fogja hozni.