Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tuti tippek a szeplő eltüntetéséhez

2011.07.26

 Tuti tippek a szeplő eltüntetéséhez

 
Van, akinek kifejezetten jól áll a szeplő, sokakat mégis zavar, és szeretnének megválni tőle. Íme pár tipp, hogyan halványítsd a pöttyeidet!
  
Enyhe festékzavar
A szeplő nem más, mint egy enyhe festékzavar a bőrünkön. Valakinek erősebben, valakinek pedig halványabban jelenik meg az arcán vagy akár az egész testén. Körülbelül három éves korunk körül jön ki, és utána évtizedekig magával hordozzuk. Túlzott napozás után gyakran előbújik, de az érzékenyebb és fehérebb bőrűeknél már a tavaszi napfény is előhozza. Télen többnyire nem látható, sőt, már általában kora ősszel elhalványodik.
 
Hogyan tüntesd el őket házilag?
Ha nagyon zavarnak a szeplőid, és nem szeretnél vele orvoshoz fordulni, léteznek olyan házilag elkészíthető pakolások, amik halványítják őket. Íme néhány tipp:
             Savanyú gyümölcslevet (például egy citrom levét) és hintőport keverj össze olyan arányban, hogy a massza pépes állagú legyen. Ha ez megtörtént, vidd fel az arcodra, majd negyed óra múlva mosd le. Ha szárazzá válna az arcbőröd, hidratáló, tápláló krémmel kend be. Mindennap egyszer ismételd meg a procedúrát.
             Fertőtlenít és szeplőtelenít az uborka is. Gondosan megtisztított uborkaszeleteket rakj a már előre jól 

tuti-tippek-a-szeplo-eltuntetesehez.jpg

bekrémezett arcodra, majd takard be az egészet egy vászonkendővel. 15-20 perc elteltével vedd le a szeleteket, és jól masszírozd át a bőrödet. Akár ezt is alkalmazhatod minden nap, de ha nincs időd rá, 2-3 naponta is megfelelő lesz.
             Nem sokan tudják, de a hóvirág szirmai is alkalmasak a halványításra. Mivel ez a fehér virág védett, így erre csak akkor van lehetőséged, ha a kertedben nő. Két-hárommaroknyi virágszirmot jól keverj össze két nagyobb citrom levével. Lényeges, hogy ne nyomkodd! Tedd egy vászonzacskóba, majd három nap után szűrd le, és egy sötét üvegben tárold. Amíg van belőle, minden este masszírozd bele a bőrödbe.
 
Orvosi segítség
Ha nincs időd arra, hogy otthoni módszerekkel próbálkozz, keress fel egy szakembert, aki biztosan segíteni fog. Léteznek ma már különböző lézerkezelések, amikkel könnyen eltüntethetőek az apró pöttyök. Alkalmaznak villanófényes lézert, bőrcsiszolást és otthoni hámlasztó krémeket. Ilyenkor hanyagold a szolárium használatát, és használj magas faktorszámú fényvédő krémet.