Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szőrtelenítés S.O.S.

2011.07.26
Szőrtelenítés S.O.S.
 
Megégetted magad a gyantával?
Tartsd az éget bőrfelületet 10-15 percig hideg víz alá, utána tegyél rá gézbe csavart jégkockát! Ha már megnyugodott a bőröd, kenj rá hámosító krémet!
Tipp:
Ha van időd, készíts gyantázás utáni bőrnyugtató kencét: keverj össze 10 csepp levendula-, 10 csepp kamilla,- 40ml sárgabarack- és 20ml búzacsíraolajat, alaposan rázd össze, és vékonyan vidd fel a kezelt felületre.
 
Nem jön le a gyanta?
A bőrre ragadt masszát babaolajjal tudod ledörzsölni. Ha nincs otthon, akkor a kezedre és a lábadra használhatsz sebbenzint is, de az intim területen ezzel ne próbálkozz!
Tipp:
A ruháról vagy más textíliáról üzletekben kapható folttisztítóval távolíthatod el gyantát.
 
Bekékült a bikini vonalad?
Ha csak többszöri próbálkozásra sikerült a fazongyantázás, előfordulhat, hogy véraláfutások keletkeznek. A kék-zöld foltok hamarabb elmúlnak, ha rendszeresen szedsz C-vitamint. Hatékonyan bevethető a fekete nadálytőt tartalmazó krém is.
Tipp:
Minél feszesebb a bőr a gyantázás során, annál kevésbé valószínű, hogy bevérzések keletkeznek. Ezen a kényes területen viszonylag nehéz ezt megoldani, ezért ha gyakorlatlan vagy, jobb, ha szakemberre bízod a szőrtelenítést.
 
Irritálja a bőrödet a szőrtelenítőkrém?
10-15 percig folyass rá langyos vizet, majd főz egy csésze kamillateát és vattapamacs segítségével gyengéden, de alaposan töröld át vele a bőrt. Könnyű, kamillát vagy körömvirágot tartalmazó krémmel folytasd a bőrnyugtatást.
Tipp:
A lúgos kémhatású krémek erős vegyszerek, melyek feloldják a szőrszálakat. Ha túl sokáig hagyod fenn, a bőr felső rétegét is károsítják. ne használd a krémet az arcodra, és a bikini vonalon is légy vele óvatos. Felejtsd el akkor is, ha gyulladt vagy sebes a bőröd!
 
Begyulladtak a szőrtüszők?
A zuhany alatt óvatosan masszírozd át a bőrt benedvesített luffaszivaccsal, így a betokozódott szőrszálak könnyebben kitudnak bújni. Ne nyomkod a gyulladt göböket, mert utána foltos maradhat a bőröd.
Tipp:
Próbáld ki a nyugtató körömvirágfőzetet: ¼ liter felforralt, majd langyosra hűtött vízhez adj hozzá 1-2 evőkanál körömvirág-kivonatot (gyógynövényboltban tudod beszerezni). Márts kötöző pólyát a főzetbe, majd helyezd a bőrre, és tarts rajta 15-20 percig.
 
Megvágtad magad borotvával?
Ha nagy a seb, fertőtlenítsd Betadin oldattal! Pici vágás esetén, vagy ha nincs kéznél gyógyszertári szer, arcszesz is megteszi. Utána az egész bőrfelületet kend be hámosító kenőccsel vagy gyulladáscsökkentő körömvirág krémmel.
Tipp:

Elkerülheted a fájdalmas balesetet, ha fürdés vagy zuhanyzás után, borotvahabbal felpuhított bőrön, a szőr növésirányával megegyezően húzod a borotvát. Ne használd már borotváját, és ne add kölcsön senkinek a tiédet!