Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikor szépítkezz?

2009.11.21
 
Mindenkit feldob, és jobb kedvre derít egy kellemes parfüm, egy új kozmetikum vagy egy arcpakolás. Nem mindegy azonban, mikor kényezteted magad a kozmetikumokkal. Válaszd ki a legmegfelelőbb időpontot!

Kép


Arcpakolás
Az arcpakolásokat legjobb fürdés vagy zuhanyzás előtt felkenni. Ilyenkor a pakolások, maszkok gyorsan szebbé varázsolják a bőrt, mert meleg vízben a gőz kinyitja a pórusokat, így a hatóanyagok jobban felszívódnak. Hasonlóan hatásos szauna után felvinni a pakolást. Természetesen mindkét esetben megelőzi a pakolást egy alapos arctisztítás és bőrradírozás is.

Sminktermékek beszerzése
A legideálisabb időpont a délután, és nem csak azért, mert ilyenkor már vége a sulinak. A vérkeringés ekkor csúcsformában van, és az arcodról is biztosan eltűnt a reggeli sápadtság. Fontos, hogy az alapozót az arc alsó részén próbáld ki. Az alapozó színét akkor választottad meg helyesen, ha csak egy árnyalatnyira tér el az eredeti bőrszínedtől. A rúzst viszont kora délelőtt kell beszerezned, természetesen hétvégén, vagy ha a suliban szünet van. Reggel a bőr szárazabb és sápadtabb. Az élénk rúzs felvidítja az arcot. Minden sminktermék színét ellenőrizd természetes fénynél is.

Parfümválasztás
Este az orr mindig érzékenyebb a hormonoknak köszönhetően. A peteérés időszakában pedig az ösztrogén hatására még érzékenyebb a szaglásunk. Ilyenkor biztos megtalálod a hozzád passzoló illatot.

Frissítő zuhany
Az ágyból való kikászálódás után a legjobb és legkíméletesebb ébresztő a zuhany. Reggel a szervezet is indulásra kész. A zuhanyozással a szervezet felfrissül, mert a vízsugarak stimulálják az idegvégződéseket.

Szőrtelenítés
Jógázás vagy meditáció után érdemes gyantáztatni. A lazítótechnikák fokozzák a boldogsághormonok termelődését, és ezzel csökkentik a fájdalomérzetet. Menstruáció után egy héttel a bőr kevésbé érzékeny, mint a ciklus előtt vagy alatt.