Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fésüld egészségesre a hajadat

2011.07.26

 Fésüld a hajad egészségesre!

 
A fésülködéssel eltávolítjuk a hajra tapadt szennyeződéseket, a port, a hajkozmetikumokat- maradványokat. Lássuk milyen kritériumokat kell szem előtt tartanunk a fésűválasztásnál!
 
Válassza a természetest!
·         A műanyagból készült fésűket csak száraz hajon használd, a száraz hajat töredezetté teszik. Ritka fogú, szilikonból készült változatuk bontófésűként hosszú hajúaknál beválhat.
·         Állandó használatra, a hajkifésülésére a sertés- vagy disznósörtéből készült kefe a legjobb, melynek sörtéi különböző hosszúságúak, így masszírozzák a fejbőrt.
·         A fából készült hajkefék ideálisak a hosszú haj kifésülésére. (Megakadályozzák, hogy a haj feltöltődjön elektromossággal.)
·         Hajszárításhoz a legjobb a kerámia- vagy a teflonbevonatú fésűk (ezek elnyelik a hőt, így óvják a törékeny hajszálakat.)
 
Kicsit, nagyot vagy laposat?

Kis körkefe-rövid hajhoz
Segítségével ívet adhatsz a rövid tincseknek, megemelheted vele a haj tövét, vagy hullámot száríthatsz a fürtök végébe.
Nagy körkefe-egyenesítéshez
Vállig érő hajhoz közepes átmérőjű kefét válassz, hosszabb hajhoz vagy göndör tincsek egyenesre szárításához pedig nagy átmérőjűt.
Lapos kefe-kifésüléshez
Megtisztítja a hajat, segít megszabadulni az elöregedett hajszálaktól.
Vékony szilikonfésű- a precíz választékhoz
A professzionális hajvágás és a pontos hajformázás nélkülönözhetetlen kelléke.
Tupírfésű- a dús frizuráért
a fém- vagy műanyag végén sűrű fésűvel a szálak tövénél kezdve, visszafele fésülve növelhető a haj térfogata, a fésű a villás végével pedig lesimíthatók a hajszálak.