Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dús pillák pillanatok alatt

2011.07.26

 

Dús pillák pillanatok alatt
 
A műszempilla reneszánszát éli. Ezt az is bizonyítja, hogy az új szezon kifutóiról sem maradhattak lea gyönyörű, dús pillákkal vonuló modellek. Összeállításunk segítségével te is elsajátíthatod a műszempilla használatának tudományát.

Nemrég még a műszempilla csak a filmsztárok és revütáncosok kiváltsága lehetett. Nem beszélve arról, hogy a sűrű, természetesnek egyáltalán nem mondható műszempillák felhelyezése nem kevés gyakorlást igényelt. A ma használatos, természetes hatású tincses pillákat viszont pillanatok alatt felragaszthatod.


6 dolog, amire szükséged lesz
1.    Szempilla göndörítő: ha előtte formázod a szempilláidat, a műpillák sokkal jobban közéjük olvadnak, így egyáltalán nem látszik a turpisság.
2.    Szemöldökcsipesz: ferdén vágott végű csipesszel jársz a legjobban, mert a hegyes végűek megtörik a műszempilla szálait.
3.    Tincses műszempilla: a három különböző hosszúságban kapható tincsekkel tökéletesen természetes hatást érhetsz el.
4.    Műszempilla-ragasztó: a kifejezetten erre a célra készült ragasztókat érzékeny szeműek is bátran használhatják.
5.    Szempillaspirál: fontos, hogy a műszempillákhoz megfelelő spirált használd. A dúsító hatású, sűrű festékűektől csomók lesznek a tincseken, ezért használj inkább olyan szempillaspirált, amiben folyékonyabb a festék.
6.    Kétfázisú szemfestéklemosó: a vízálló sminkekhez is használt lemosókkal könnyen leoldhatod a ragasztót. Itass át egy vattakorongot és pár másodpercig tartsd a szemeden.
dus-pillak-pillanatok-alatt.jpg Műszempilla lépésről lépésre
Mindössze három fontos lépést kell betartanod a csodás pillákért!
1.    Előkészítés: sminklemosóval tisztítsd meg a pilláidat, majd sminkeld készre a szemeidet, de a spirált még ne tedd fel. Szempillaformázóval göndörítsd a pilláidat, majd végy egy szemöldökcsipeszt a kezedbe. A másik kézfejedre nyomj egy kis műszempilla ragasztót, a csipesszel fogj meg egy műszempillatincset a tövénél és mártsd bele a ragasztóba!
2.    Felhelyezés: tartsd az arcod elé a tükröt és kicsit döntsd hátra a fejed, hogy jobban lásd a szempilláid tövét. A felső pillasor külső sarkánál keress egy helyet, ahova beférhet a műszempillatincs, és ragaszd be úgy, hogy egy sorban legyen a saját pilláiddal. Kívülről befelé haladva ahova kell, oda ragassz be még pár tincset, de vigyázz arra, hogy egy szemedre ötnél többet ne tegyél.
3.    Formázás: várj öt percet, hogy a ragasztó biztosan megszáradjon. Most jöhet egy réteg szempillaspirál, hogy a tincsek jól összeolvadjanak az igazi pilláiddal. Ha netán elmozdul egy-egy műszempillatincs, inkább szedd le és ragassz újat!

Néhány tanács a tökéletes eredményhez
-    Jó minőségű, vékony szálból készült műszempillákat vásárolj, hogy minél természetesebb hatású legyen a végeredmény.
-    A műszempillák a valódi pillákhoz hasonlóan fokozatosan vékonyodnak a szál vége felé. Ezért ne vágj le belőlük, mert így elvesztik természetes hatásukat.
-    Ha különböző hosszúságú tincseket ragasztasz fel, még szebb íve lesz a szempilládnak. Ha középre helyezed a hosszabbakat és kétoldalt mellé fokozatosan a rövidebbeket, természetes, ha a szemed külső sarkába teszed a hosszabbakat és egyre rövidebbekkel haladsz befelé, szexis lesz a pillantásod.
-    Ha nem sikerült a legszebbre a művelet, mert látszik a ragasztás, fekete tussal húzd át a töveket.
-    Vész esetére mindig legyen nálad egy-két tincs és egy kis ragasztó!
-    A használt pillákat dobd el: ha egyszer kispiráloztad, nem tudod újra felhasználni!