Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A műkörömről – hasznos vagy ártalmas?

2011.07.26

 A műkörömről – hasznos vagy ártalmas?

Vajon a műköröm roncsolja a körmödet? Ha igen, mennyire? És mindenkinek? Sok esetben bizony segíthet is, ha a körmünk nem az eredeti. Lássuk, mik az érvek ellene és mellette!
 
Vigyázat, allergia!
Bármi kiválthatja az allergiát, így a műkörömragasztók is. Nagyon vigyázni kell ezekkel a szerekkel, mert komoly reakciók léphetnek fel. Eleinte csak a köröm körüli vörösség, majd utána a már erősebb fájdalom és duzzanat is jelentkezhet. Hogy ezt elkerüld, először teszteljétek a manikűrössel, hogy érzékeny vagy-e erre az anyagra, ha pedig már megtörtént a baj, akkor távolíttasd el a műkörmöket, és mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt!
 
Az ápolt kezekért

a-mukoromrol-----hasznos-vagy-artalmas.jpg

Akinek a munkája igényli, vagy rendkívül töredeznek a körmei, annak ajánlott, hogy viseljen műkörmöt, esetleg körömre épített zselét. Az épített köröm előnye, hogy nem elgyengíti, hanem inkább megerősíti a körmöt, és védi a töredezésektől, beszakadozásoktól is. Tehát a mindennapi munkában sem fog hátrányt okozni számodra a porcelánnal vagy zselével történő bevonás, ráadásul olyan hosszúra vagy rövidre csináltatod, amilyenre akarod. Ezen kívül nem kell mindennap lakkozni, manikűrözni.
 
Fertőzések
A nem megfelelően felrakott műköröm bizony elfertőződhet. Ezért nagyon fontos, hogy ügyes, szakszerű és megbízható manikűröst válassz. Könnyen előfordulhat, hogy a természetes körmöd és a műköröm között hézag keletkezik, vagy akár el is távolodhat az eredeti körömtől. Ez pedig tökéletes hely a baktériumok számára. Figyelj arra is, hogy sterilizált eszközökkel dolgozzanak rajtad, és hasonló időközönként cseréltesd a körmöket. Ha ez nem így történik, körmöd elszíneződhet, megdagadhat, elfertőződhet, és ilyenkor csak szakember tudja majd őket eltávolítani.
 
Ne rágd!
Hatalmas előnyei közé tartozik, hogy viselője nem tudja rágni a körmét, és még talán a köröm melletti bőr rágásáról is le tud szokni. A körömlakk is sokkal tartósabb rajta, míg egy átlagos lakkot 2-3 naponta újra kell festeni, addig egy épített körmön lévő lakkot elég 2-3 hetente. A szép és ápolt körmök sokkal jobb benyomást keltenek rólad, mintha ápolatlan és lerágott lenne. De figyelj arra, hogy ne kenj rá akármit! Bízd inkább a szakemberre, kérj tőle tanácsot, milyen termékeket használj, ha saját magadnak szeretnéd csinálni.