Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A feszes és rugalmas bőr érdekében

2009.11.29
Kép Masszázs: Egy ötféle olajjal végzett speciális masszázs ideális a has, a combok és a fenék „simítására”. Egy-egy csepp borsmenta-, cédrus-, boróka-, citromfű- és levendulaolajat keverjünk össze 10 ml szezámolajjal. Dörzsöljük be a problémás zónákat, és lágyan gyúrjuk át a testrészeket. Ezután ökölbe szorított kézzel könnyedén veregessük meg a testfelületet. Különösen a reggeli zuhanyozás után ajánlatos. ,

 

Kép Izzasztópakolás: Ha testünknek igazi tartást szeretnénk kölcsönözni, a nyaktól a lábujjakig vastagon dörzsöljük be növényi kivonatokat tartalmazó testápolóval. A testrészeket tekerjük körbe folpackkal, így a krém felmelegszik és hatását jobban ki tudja fejteni. 20 perc múlva szedjük le a fóliát, a maradék krémet zuhany alatt mossuk le magunkról. Ideális lefekvés előtt, hetente kétszer.

Kép Citromos jég: A borfeszesítést hideggel éppúgy megvalósíthatjuk, mint meleggel. Jégkockatartóba töltsünk citromlevet és fagyasszuk le. Reggelenként, zuhanyozás után körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a száraz borfelületet, illetve minden olyan helyet, ahol a szövetek túlságosan lágyak és petyhüdtek. A hideg citromos keverék összehúzó hatású, és nagymértékben növeli a vérátáramlást.

 

Kép

Cellulitiszzuhany:  Erősítenünk kell az ernyedt kötőszövetet, mielőtt a cellulitisz első jeleit felfedeznénk magunkon. Nagyon előnyös, ha a hasat, a lábakat és a feneket hideg vízsugárral alulról felfelé naponta lezuhanyozzuk. Ezután kevés lenolajjal vegyített két csepp levendula-olajat kenjünk szét tenyerünkön és lágyan dörzsöljük a bőrbe.