Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 kötelező szépségkellék zimankó idejére

2009.12.08
A hideg támadásba lendült, már a vénasszonyoknak sem jut eszükbe a nyaralás. Nem árt beszerezned néhány dolgot, hogy ne essen csorba a szépségeden, akár esik, akár fúj.
 
1. Kézkrém 
Nem is egy, hanem több! Ápolt kacsókra vágysz? Akkor nem elég, ha a fürdőszobában tartasz egy tubus kézkrémet, legyen az ágyad mellett, a konyhában és a táskádban is belőle. Az ágyad mellett azért, hogy véletlenül se felejtsd el lefekvés előtt alaposan bemasszírozni vele a kezedet. A konyhában azért, hogy mosogatás és házimunka előtt és után is gondoskodj a kézbőröd védelméről és az utánzsírozásáról. A táskádban azért, hogy naponta többször is felvértezhesd a kezedet a hideg és a szél bántalmai ellen.
 
2. Ajakápoló
A hideg időben főszerepet játszó ajakápolók kettős hatással kényeztetnek: zsíros védőrétegük megakadályozza az ajak bőrének kiszáradását, a tápláló összetevők a regenerálásról gondoskodnak. Akkor sem nélkülözheted őket, ha a meleg szobában csücsülsz, mert a fűtéstől száraz levegő cseppet sem ajakbarát, néhány röpke óra múltán a cserepes szád jelzi, hogy párásításra és ajakápolóra van szükséged. A hatalmas kínálatból válogass kedvedre, de ne feledd:
  • Ajakápolód ne tartalmazzon mentolt, mert – kellemes hűsítése ellenére – csak tovább szárítja a szádat.
  • A színezett változatok a már kicserepesedett ajkadon nem mutatnak túl jól.
  • Ha nem szereted a csillogást, akkor keress selyemfényű terméket.
  • Az nem segít, ha nálad van, használnod is kell, mégpedig napjában többször is.
 
3. Téliesített hajkondicionáló és hajformázó
Fontos, hogy eszedbe ne jusson nedves hajjal kimenni hideg időben! Még akkor is csontszáraz hajjal indulj el, ha késésben vagy, mert ha megfázik a fejbőröd, annak könnyen hajhullás lehet a következménye. Használj profi hajszárítót és hajformázót, hogy kevésbé károsítsd a fürtjeidet.
A hideg idő és a sapkaviselés beköszöntével a legtöbbünk haja zsírosabbá válik, és nemritkán a korpásodás is megnehezíti a mindennapjainkat. Ha te – éppen ellenkezőleg – azon kevesek közé tartozol, akinek szárazabb lesz a haja, akkor biztosan Kép bosszankodsz a sapkaviseléstől „feltöltődő” hajad miatt, amely száll minden irányba. Ne ragaszkodj mereven a hajápolóidhoz, válassz most olyat, ami az aktuális problémáidon segít. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy egyre több termék jelenik meg, amelyet két hajmosás között is alkalmazhatsz: éjszakai táplálók, reggeli újraformázást megkönnyítők, antisztatikus hatást nyújtó készítmények.
 
4. Kényeztető habfürdő vagy fürdőolaj
Nincs is annál jobb, mint hazaérkezni a fűtött lakásba, és elmerülni egy kád finom, meleg vízben. Szükséged lesz hozzá bőrtápláló és a fürdés okozta zsírveszteséget ellensúlyozó habfürdőre vagy fürdőolajra. Az illatuk sem mellékes, segítenek, hogy a lelked is felmelegedjen.
 
5. Izzadás elleni lábápoló
Jön a csizma – akár boka, akár combközépig érő – és a nejlonharisnya verhetetlen kettőse, már ami a lábizzadást illeti. Ráadásul ki az (annak nem ér feltennie a kezét, aki kötelező munkaruhát hord), aki minden észérv ellenére a munkahelyén a trendi csizmát kényelmes és jól szellőző lábbelire cseréli? Ebben a helyzetben leginkább a megelőzés segít, használj minden reggel lábizzadást gátló terméket!