Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


44 Hajtipp

2009.11.14
1 Aranyos ragyogás
Csillogó lesz a hajad, ha egy kevés aranyviaszt vagy aranylakkot viszel fel az egyes tincsekre, esetleg vékonyan elkened az egész hajadon.
2 Házi hajöblítő
Negyedliter vízbe önts egy evőkanálnyi almaecetet, és csavard bele egy fél citrom levét. Ettől úgy fog csillogni a hajad, mint még soha.
3 Hajtetoválás
Álomszép lehetsz a bulin a következő hajtetoválással: tegyél egy virágsablont az egyenesre fésült hajra, és fújd be a mintát színes hajspray-vel.
4 Tudatosan ápold!
Hajpakolás: a regenerálóval először mindig a hajvégeket kend be, és lassan haladj a hajtőig. Ez a trükk segít az egyenletes hatásban. Az igénybe vett hajvégeken így sokkal tovább hat a krém, a gyakran lapos fejtetőn viszont kevesebb ideig, így ott a haj lazábbá válik, és tovább marad meg a tartása.
Kép 5 Balzsam kontra sercegés
Így „fekszik le” újra az elektromosan feltöltődött haj, amely elemelkedett a fejtől, és kellemetlenül sercegett: tegyél egy keveset bármilyen hajbalzsamból vagy krémből a kezedre, és húzd végig a felső hajszálaidon.
6 A fele is elég
A sampont még felvitele előtt hígítsd fel egy kevés vízzel. A kevésbé erős koncentrátum kíméli a fejbőrt, nem nehezíti el a hajat, és takarékosabb.
7 Élesztők*ra
Könnyen fésülhető és szép sima lesz a hajad, ha csinálsz egy húszperces élesztőpakolást: keverj el egy evőkanálnyi élesztőt egy kis vízben, és kend a hajvégekre. Húsz perc múlva jó alaposan öblítsd ki.
8 Trükkösen tupírozd!
Tökéletes formájú lesz a hajad, ha a megfelelő tupírtechnikát alkalmazod. Tegyél a hajadra hajhabot, majd az egyes tincseket emeld fel, és egy nyeles fésűvel kb. félmagasságból told le a hajtő felé. A hátsó oldalról a hajtőben még lakkozhatod is.
9 Töredezett hajvég
A töredezett hajvégek ellenszere: tekerd szorosan az ujjad köré a tincseket, és vágd le a kiálló hajacskákat.
10 Dús hatás
A rövid hajat dúsabb hatásúvá teheted, ha a tincseket az ujjaid közé veszed, elhúzod a fejbőrtől, és oldalról szárítod.
11 Ha a szemedbe lóg a frufru
Így szabadulhatsz meg gyorsan a homlokodba lógó hajszálaktól: 1. A frufrut fújd be folyékony zselével, és lendületes mozdulatokkal húzogasd ki oldalra. 2. Kend be a frufrut csillogó hajviasszal, fésüld hátra, és tegyél fel egy hajpántot. A többi hajat tupírozd föl. A hajpánt helyett divatos csatokkal is próbálkozhatsz.
12 Művészi kreppelés
Csak félig hullámosíts! – ez a legújabb divat a kreppfrizurák körében. Az egyes fedőhajakat lépésről lépésre haladva, a hajtőtől a hajvégekig kreppeld be. Vagy: csak a tincsek felső részét kreppeld, a haj másik felét kend be hajviasszal.
Kép 13 Tökéletes frufru
Így kezeld az ollót! 1. Nedvesítsd be a hajad, fésüld előre. 2. Húzz a fejtetőd közepén  választékot, majd húzz további két választékot a halántékod felé úgy, hogy a homlokod fölött egy háromszög keletkezzen. 3. Szorítsd két ujjad közé tincsenként a hajadat, és vágd le!
14 A legjobb hajkefék
A jó hajápoló eszköz a legfontosabb a haj karbantartásához. A körkefe a szárításnál lágy hullámokat ad, a légpárnás kefe (balra, hátul) masszírozza a fejbőrt, a stylingkefe pedig gondoskodik a frizura tartásáról.
15 Szemtelen színek
Csúcstrükk! Így tudod igazán gyorsan felfrissíteni a hajad színét: szárítsd meg a hajadat, és hajhossztól függően 4–10 centiméter hosszan kend be kimosható, zöld hajfestékkel. Extra tipp: ha nincs otthon ilyen festék, akkor megteszi egy élénk színű szemhéjpúder is, amit elkeversz egy kevés hajzselével, és ezt teszed a hajadra.
16 Színezés foltok nélkül
Tiszta marad az arcbőröd és a nyakad, ha hajszínezés előtt vastagon bekened zsíros arckrémmel vagy testápolóval.
17 Vitamink*ra
Létfontosságú és a csillogást elősegítő anyagokat tartalmaznak a leveles zöldségek, a gyümölcsök, a halak, a szárnyasok, a tej és a teljes őrlésű termékek. Eheted és kenheted is a hajadra, a biok*ra beválik. Havonta készítsd el a pakolást, de utána mosd meg, mert nem biztos, hogy kellemes az illata.
18 Ha hullik a haj
Sok oka lehet a hajhullásnak. Ha ilyen gondod van, keress fel szakorvost minél hamarabb.
19 Egy család
Sokkal jobb, ha egy időben csak egyfajta hajápoló-család termékeit használod, mert ezek összetevőikben, hatóanyagaikban azonos képességűek.
20 Mosás helyett csavarás
Hajmosás nélkül vihetsz rugalmasságot a hajadba a következő trükkel: masszírozz a fejbőrödbe fixáló hajhabot, és kb. öt nagy hajcsavaróval tekerd rá a felső hajtincseidet. Kicsit fújasd a hajszárítóval, majd vedd ki őket a hajadból. Még egyszer száríts rá, végül formázd meg a hajadat az ujjaiddal.
21 Mert ez műanyag
Kíméletesen bánik a hajjal az a műanyag hajcsavaró, amelynek selymes (nem sorjás!) a felülete.
Kép 22 Tea hajszárazság ellen
Felfrissíti a seprűs hajkoronát: felváltva fél liter kamilla-, majd fél liter narancsvirágteába áztasd a hajvégeket!
23 Itt a piros, hol a…
Túl világos vagy répaszínű lett a hajad festés után? Segít a többszöri öblítés ecetes vízzel, amely elhalványítja a piros árnyalatot.
24 Színkoktél
A kedvenc színedet magad is kikeverheted, akár két-három színárnyalatból. De vigyázat! Csak egy cégtől származó színezőket keverj össze!
25 Vad és kócos
Szabálytalan loknikat készíthetsz, ha a hajadat alufóliatekercsekre csavarod.
26 Tépett frufru póthajból
Egy újfajta hajpánttal pillanatok alatt frufruval takarhatod el homlokodat. A szőkétől a sötétbarnáig négy különböző színben kapható.
27 Fésüld fényesre!
Naponta húsz fésűhúzás megakadályozza a korpa képződését és csillogóvá teszi a hajat.
28 Védelem az esőben
Esős, ködös időben a dauerolt vagy természetesen göndör hajra mindig kell egy kis hajviasz. Ez átmenetileg vízállóvá teszi, és megelőzi a hullámok összekócolódását.
29 Cikcakk
Pár másodperces trükk: a választékot egyágú fésűvel cikcakkozd be. Egyszerű, gyors, mutatós.
30 Zseniális gumi
A legújabb divat a hajtincseket, illetve tollakat utánzó hajgumi. Egyszerűen csak fogd össze a hajadat, és ezzel tekerd körbe.
Kép 31 Tartósabb hatás
Intenzívebb lesz a hajszíned, ha nem száraz, hanem tisztára mosott hajra kened fel a színezőt. A zsíros, szennyezett felület megfékezi a festékanyag beszívódását. Bár van, aki festés előtt nem javasolja a mosást.
32 Lakkhatás
Mintha frissen polírozták volna, úgy néz ki a rövid haj egy kevés csillámzselével. Húzz egy pontos választékot, kend rá a zselét, és fésüld a hajadat szorosan a fejbőrödhöz.
33 Sörfürdő
Erősíti a gyenge hajszálakat, ha hajmosás után öblítőnek negyed liter sört használsz. Az alkoholszag hamar elpárolog a friss levegőn.
34 Zsíros hajtő
Ez az ötlet akkor segít, ha a hajad a tövénél zsíros, a vége pedig sprőd. Tegyél ugyanannyi vizet és sampont egy porlasztóba. Fújd rá a hajtövekre, habosítsd fel, majd öblítsd ki. Ami lefolyik a hajvégekig, az éppen elég a kíméletes tisztításhoz.
35 Alvás közben szépülsz!
Szép hullámokat készíthetsz magadnak, ha lefekvés előtt befonod a hajad kisebb tincsekbe. Először vizezd be, majd fond be, és fújj rá hajlakot. Reggel bontsd ki, és óvatosan fésüld át.
36 Göndör helyett sima
Ha természetes göndör a hajad, akkor egyszerű technikával kiegyenesítheted! Kend be a nedves hajat lágy zselével, majd fésüld szorosan a fejedhez. Csatokkal rögzítsd, és hagyd megszáradni!
37 Termoturbán
A termohennás pakolástól ismét erős és selymes lesz az igénybe vett haj. Kb. 50 g (nem színes) hennaport keverj el 150 ml ásványvízzel és egy teáskanálnyi mézzel, s az egészet kend a hajadra. Ezután bugyoláld be a hajadat háztartási fóliával, és egy törülközővel, majd hajszárítóval fújj rá meleg levegőt, ez intenzívebbé teszi a hatást.
38 Zsírtalanítás
Ha zsíros a hajad, hetente egyszer-kétszer mosd meg egy dl zsálya- és egy dl levendulatea keverékével.
Kép 39 Látványos eredmény
Nem csak a profik tudnak melírozni. Már kaphatók applikátorral ellátott, speciális melírfestékek, amelyek egyszerűvé teszik az otthoni csíkozást. A színezőt csak tedd rá a kefére, és habozás nélkül húzd végig a kiválasztott hajtincsen. Harminc perc múlva óvatosan mosd ki, és kész is!
40 Tabletta
A szőke hajon keletkező zöldes elszíneződéseket (pl: a vízcsövekből kijövő rézoldat, uszodavíz okozhatja) aszpirinnel tüntetheted el.
41 Eleven fürtök
Újra életre kelnek a tartás nélküli loknik, ha hajgöndörítő habot raksz a nedves vagy már száraz hajra, és fürtről fürtre egy tárcsás, diffúzor szárítóval erásen beszárítod.
42 Masszázs
A fejbőr és a hajhagymák erősítésére egy élénkítő masszázs a legkitűnőbb. Helyezd az ujjaidat a halántékodra, és kis, körkörös mozdulatokkal haladj a fejed búbjáig. Még hatásosabb a masszázs egy kis aromaolajjal (menta, neroli) az ujjhegyen.
43 Hogy ne legyen ápolatlan
Hajhabból csak keveset használj a már félig megszárított tincsekre, különben ragadós és nehéz lesz a hajad.
44 Korpaharc
Természetes úton tudod legyőzni a korpákat, tojásk*ra segítségével. Keverj el két tojássárgáját egy dl vízzel, masszírozd a fejbőrödbe, és tíz perc hatóidő után öblítsd le!