Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi cipőkalauz

2009.04.21
A legfrissebb tavaszi trendek a cipőfazonok változását sem kerülhették el. Lássuk, miben járunk kedvenc évszakunkban!
Ahogy az öltözetek tervezésénél, a cipők megálmodásánál is az '50- es, '60- as évek inspirálta a trendek diktálóit. A cipőfazonok pedig ezek után már nem is sikerülhettek volna másként, mint lenyűgözően nőiesre, és izgalmasra! A 2008-as tavaszi cipőtrend tehát a nőiességnek biztosan, a pénztárcánknak azonban egyáltalán nem kedvez. Az ötletes, izgalmas, színes és kecses lábbelikből ugyanis tutira nem lesz elég egy-egy pár! A topánkák színesebbek, mint valaha, ezért aztán idén tavasszal minden árnyalatú dresszedhez találsz majd színben és stílusban passzoló lábbelit.
 
Lépésben a trendekkel 
Az idei szezonban vezető irányzat az úgynevezett "peep toe", vagyis a lyukas orrú, magas sarkú cipellő. Ennek most megtalálhatod a kissé platformos, vagy a sarokrésznél nyitott Kép változatait is. Szerencsénkre azonban a cipőtervezők megkegyelmeztek nekünk, és az idei szezonban hanyagolják a tűhegyes sarkakat és a csúcsos cipőorrokat. Ezúttal a stabilabb cipők kerültek előtérbe. A lábbelik orrai kissé letompultak, sőt egy-egy - nyitott orrú - modell esetében ismét szögletessé váltak, és hogy biztos alapokon járhassunk, a tipegőink sarkai is masszívabbá váltak. A legtöbb cipősarok most lefelé keskenyedik. Az újdonsült cipő- és szandálfazonokat pedig különböző pántokkal tették még izgalmasabbá, amelyek ezáltal nemcsak vizuálisan hatnak jól, de még a lábfejünket is kellően tartják.
A magas sarkakon túl azonban továbbra is reneszánszukat élik a balerinacipellők. A kényelmes, divatos, lapos talpú, kerek orrú, bájos cipellőket szinte bárki viselheti, hiszen azok természetességet sugallnak. Ráadásul az idei szezonban a szivárvány minden színében találsz hozzád, és persze az öltözetedhez illő darabot. A tűzpirostól a sokkoló pinken át a fűzöldig szinte minden árnyalat megtalálható. A méltán népszerű balerinacipellőket tervezőink idén csatokkal és masnikkal tették még bájosabbá. De megjelentek azok továbbfejlesztett verziói is. A sarok és az orr résznél nyitott változatok persze csak akkor viselhetőek, ha a homérő higanyszála bőven a 20 fok fölé kúszik. 
Amíg pedig az alatt van, vess be valami extrémebb fazont! Például egy - a nemzetközi kifutókról az üzletek polcaira sétált - boszorkánycipőt! Ezek a fűzős modellek teljesen rabul ejtettek bennünket! A lábfejet teljesen eltakaró, nyitott orrú, extra magas sarkú cipőt Gucci lakkbőrből, J.lo pedig szövetből álmodta meg. Te még akkor is dominának érezheted magad, ha ezek megfizethetőbb változatait szerzed be az idei szezonra. Amennyiben azonban maradnál a klasszikus fazonoknál, választhatsz a hagyományos cipőfazonok közül is. Most számtalan árnyalatban, megannyi rátéttel, és akár színátmenetben is találhatsz kedvedre valót. 
A telitalpú változatok azonban ebben az évszakban kicsit háttérbe szorulnak, de ha ennek ellenére mégis inkább a kényelemre voksolsz, még idén is megtalálhatod az üzletek pocain a magas talpú modelleket. Ha egy ilyen cipőt választasz, nagyon ügyelj az öltözetedre, ezek a tipegők ugyanis minden figyelmet magukra irányítanak, ezért a maxiruha, vagy a hosszúnadrág hozzájuk párosítása szigorúan tilos. Egyszerűen csak hagyd szabadon a virgácsaidat! 

Cosmó-tipp: Ne feledd, lábbelid az egész stílusodat döntően meghatározza, ezért ha cipővásárlásra kerül a sor, legyél nagyon körültekintő! És minden esetben passzítsd azt táskád stílusához és tónusához!