Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reggeltől estig bombázó – stílustippek állandóan rohanó lányoknak

2009.04.21
Egész nap ugyanabban a ruhában vagy, nincs időd munka után hazamenni átöltözni? – Most összeszedtünk pár tippet ahhoz, hogy napközben a munkahelyeden és az esti programod során is csúcsformában érezhesd magad, ruhacsere nélkül.
Biztos voltál már te is úgy, hogy elmondhattad magadról: tényleg egy perced sincs. Napi 8 órát dolgozol, rosszabb esetben még többet, utána pedig vár a vacsora a pároddal, vagy a kikapcsolódás a barátnőkkel, de nincs időd otthon átöltözni, sminkelni, legfeljebb 10 perced van, és a nagy sietségben a végeredmény sokszor rosszabb lesz, mint a kiindulási alap. Most összegyűjtöttük 5 pontba a legfontosabb tanácsokat, hogy reggeltől estig elegáns és szexi legyél!
Legfontosabb – a cipő
A balerinacipő túl lapos, a tűsarkú túl magas. Mégis elkövetjük újra és újra azt a hibát, hogy 8 centis tűsarkakon tipegjük át a napot, persze estére már a fájdalomtól csillagokat látunk. Ne Kép tegyük! A tűsarkú nem ideális viselet az egész napos rohangáláshoz. Olyan cipőt válasszunk, ami ugyan elegáns, de emellett kényelmes is. Egy keskeny orrú törpe tűsarkú nem teszi tönkre a lábunkat, viszont nagyon csinos.
Amiben benne van a fél életünk – a táska
A nagy méretű táskák töretlenül divatosak, és belepakolhatunk mindent, amire a nap folyamán szükségünk van. Minek választanánk parányi retikülöket, amikor egy ilyen táska tartalmazhatja a pénztárcánkat, a sminkjeinket, a napszemüvegünket, az üdítőnket, a kardigánunkat és ki tudja még mit nem. Arról nem is beszélve, hogy ebben a műfajban is találhatunk gyönyörű és elegáns darabokat, ezért érdemes beruházni egy bőrből készült, márkásabb változatára.
A ruha
Akár kosztümnadrágot viselünk egy szép felsővel, akár egyrészes ruhát, két dologra mindig nagyon figyeljünk: az anyagra és a szabásra. Ne vegyünk fel olyan anyagú ruhát, ami gyűrődik, és indulás után 2 órával már úgy nézünk ki benne, mint egy felmosórongy. A könnyű pamut ruhák, melyek követik a test vonalát, mindig jó választásnak bizonyulnak. Fontos, hogy ne mutassunk magunkból túl sokat. A hasunkat semmiképpen ne tegyük közszemlére, és azt is döntsük el, hogy a lábunkat, vagy a dekoltázsunkat akarjuk inkább hangsúlyozni (persze ezeket is csak módjával). Egy térd fölött végződő ruhának például ne legyen mindent megmutató dekoltázsa, és egy kivágott felsőrészhez se vegyünk fel miniszoknyát, kizárólag hosszú nadrággal kombináljuk. Ne feledjük: a kevesebb néha több, meleg időben felejtsük el a réteges öltözködést, egyszerű és letisztult vonalvezetésű darabokat válasszunk. A fekete nadrágot kombináljuk egy élénk színű felsővel, a kiegészítőink pedig harmonizáljanak a felsőrész színével.
A haj és a smink
Napközben egy laza, feltűzött haj ideális választás lehet, míg estére egy mozdulattal kiengedhetjük. Legyen nálunk hajhab, esetleg hajfény spray (nagy méretű táskánkban ezek is kényelmesen elférnek), így munkahelyünkön még indulás előtt felfrissíthetjük estére a frizuránkat. A smink napközben legyen minimális, este pedig főleg a szemet hangsúlyozza, valamint a szájra egy kis szájfény kerüljön.
Végül a kiegészítők
Viseljünk egyszerű, letisztult ékszereket, fülbevalót, nyakláncot, karkötőt, figyeljünk arra, hogy az arany és ezüst ékszereket ne kombináljuk, vagy csak arany, vagy csak ezüst ékszereket hordjunk. A színes bizsut ne vegyük fel arany ékszerekkel, mert olcsó hatást kelt.