Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen árnyalatú ruhát válassz? – Nagy színkalauz minden típusnak

2009.04.21
Mindig tudni akartad, milyen színek állnának jól neked? A fehér szín talán sápaszt, vagy a barna öregít? Segítségünkkel most könnyen meghatározhatod, hogy a tavasz, a nyár, az ősz, vagy a tél típus táborát népesíted-e, és melyikhez milyen színek illenek a legjobban.
Tavasz típus
A tavasz típust a meleg, tiszta és világos színek uralják. A tavasz típusú emberek világos hajjal (aranyszőke vagy világos vörös) és sugárzó zöld, vagy kék szemmel vannak megáldva. Világos bőrük van, mely egy enyhe sárgás árnyalattal gazdagítja élénk arcukat. Ehhez a típushoz tartozik Claudia Schiffer és Nicole Kidman is. Leginkább a romantikus stílus áll ehhez a típushoz közel, a könnyed anyagok és a világos arany ékszerek.
Színei: napsárga, világos arany, halvány barackrózsaszín, narancsos piros, korallpiros, Kép türkizkék, türkizzöld, kivizöld, krémszínek és drappos árnyalatok.

Nyár típus
A nyár típus színei hidegek, szürkés árnyalatúak és világosak. Erre a típusra jellemző a szőkésbarna haj, különösen jól áll nekik a melírozás, mindehhez pedig szürkészöld vagy szürkéskék szem társul. Sharon Stone és Kim Basinger gazdagítja a nyár típusúak táborát. Náluk az ezüst ékszerek dominálnak, és nem állnak tőlük messze a szexisebb ruhadarabok sem.
Színei: halvány citromsárga, babarózsaszín, gyümölcspirosak, bordó, lilás árnyalatok (világos lilák, ciklámen, halvány orgonalila), kékeslilák (búzakék, szürkéskék, babakék), ezüst, törtfehér és szürke.

Ősz típus
Az őszi színek melegek, szürkések és sötétek. Legtöbbször barna, vagy sötétvörös haj, sárgás vagy sápadt bőr és barna, vagy zöldes árnyalatú szemek emelik ki ennek a típusnak a színeit. Jól áll nekik a vörös haj, vagy a barna melegebb árnyalatai. Ide tartozik Sandra Bullock és Cindy Crawford. Az ősz típusnak a nagyobb, antikolt arany ékszerek és a földszínek viselete emelik ki leginkább természetes adottságaikat.
Színei: drappok, barnák, arany, okkersárga, mustársárga, rozsdabarna, narancs, zöldeskék, pávakék, sárgászöldek, borsózöldek és kekik.

Tél típus
A tél típusnak a hideg, élénk és sötét színek állnak a legjobban. A tél típus a legváltozatosabb színeiben: világos vagy sötét bőréhez tartozhat hirtelenszőke és sötét haj is, szeme lehet sötétkék, vagy sötétbarna. Ez a típus őszül a legszebben, mivel színeibe beleillik a szürke, de idősebb korban is viselhet sötét hajat, valamint remekül áll neki a fekete és a fehér, a tiszta színek, illetve a jeges árnyalatok. A merészebb és a bőrből készült darabok kifejezetten jól állnak a típus képviselőinek. Tél típusú híresség Elizabeth Taylor és Liv Tyler.
Színei: fekete, fehér, ezüst, szürke, citromsárga, élénkpiros, kékespirosak, élénk lilák, élénk rózsaszínek, jeges lilák, jeges halványkék, zöld, élénk kékeszöld.