Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Menj biztosra a hajszíneddel!

2009.12.07
 
Változtatnál a hajszíneden, de nem tudod, hogy mi állna jól neked? Segítünk a választásban, hogy a tincseid harmonizáljanak a saját színeiddel.
 
Vörös haj
A vörös hajat tudni kell viselni! Egy vörös nő sosem tud beleolvadni a tömegbe. Nagyon dögös tud lenni ez a hajszín – pláne, ha hosszú és göndör –, de sosem fognak cicababának tartani. A vörös haj a férfiak felé magabiztosságot és erőt sugároz, így nem sok jelentkező lesz a kegyeidért, ám ha neked inkább a minőség számít, akkor nyert ügyed lehet.
A világon az emberek csupán 4 százaléka büszkélkedhet természetes vörös tincsekkel, ám újra és újra divatba jön a vörös haj, némelyek számára az első festéstől életük végéig tart a „szerelem”. Gondolj csak bele: ha uncsinak tartod a barnát, és eszed ágában sincs szőkévé válni, ám az ősz szálak kíméletlenül felbukkannak, akkor melyik színt próbálnád ki? A vörös haj rengeteg árnyalatban festhető, ám a természetes vörös az egészen világos szőkésvöröstől a lángvörösig tartó skálán belül mozog, ha viszolyogsz a „mű”-színektől, akkor semmiképpen ne válassz lilába hajló vöröset – ez most nem is divat. A közelgő őszi–téli trend egyértelműen a vörösről szól majd, mégpedig az élénkvörösről. Ha sötétebbre vágysz, akkor a középbarna tincsekkel kombináld ügyes melírral, tehát nem élesen elütő, hanem szinte egybeolvadó csíkokkal.
 

Kép

Mikor festesd vörösre?
  • a bőröd világos – a szeplők jelenléte pedig szinte könyörög a vörösért (ha már a természet nem gondoskodott róla),
  • a szemszíned zöld, de a barna szinte összes fajtájával is harmonizál,
  • szívesen viselsz zöld (az avokádózöld toplistás!), aranyosbarna és rozsdaszínű ruhadarabokat.
 
Szőke tincsek
 
Lehet, hogy az áhított szőke szín elérése érdekében több lépésben kell világosítani tincseidet. A barnából először legyen csak karamell, és innen haladj a mézszőke felé.
A szőke rejti magában a legtöbb lehetőséget. Megszámlálhatatlan árnyalata van, és szinte mindegyik mást sugall a viselőjéről. Lehet kislányos, őrjítően szexi, és megtestesítheti a természetességet is. A természetes árnyalatok egyike a hamvas – szinte fehérbe hajlóan világos – északi szőke, de ezt ne is próbáld megvalósítani, ha a mogyoróbarnánál sötétebb az alapszíned. Ha az alaphajszíned sötét, de ennek ellenére természetes hatású szőkére vágysz, akkor inkább a kaliforniai szőkét válaszd. Ez a szőke a nyári szabadságot, a napfényt és a tengeri fürdőzést idézi. Annál jobb, minél több árnyalat jelenik meg benne: a sötétebb töve mellett karamell, világosszőke és aranyszínű tincsek. A szexi szőke tincsek világosak, az arany és a méz valamennyi árnyalatával kombinálva. Az árnyalatokat a tincsek hosszán belül variáld: lenyűgözően nőies, ha a töve világosabb, mint a vége. A platinaszőke (most ez a legdivatosabb!) az a szőke, amelyiknek esze ágában sincs természetességet sugallni, sokkal inkább a konvenciók elleni lázadást juttatja az eszünkbe! Igazán a rövid hajjal mutat jól, és kötelező hozzá a smink!
 

Kép

Mikor festesd szőkére?
  • a bőröd világos, ideális esetben a rózsásba hajló,
  • a szemszíned kék, szürke, kékeszöld, esetleg világosbarna,
  • szívesen viselsz kék, rózsaszín, élénk, virágos ruhadarabokat.
 
Barna fürtök
Gyakorlatilag tombol a barna hajszín divatja. Nem világosbarna, nem feketébe hajlóan sötét, de e kettő véglet között most bátran viselheted a barna bármelyik árnyalatát. Óvakodj a szürkés árnyalatoktól (egérszerűvé tesz, és öregít), a barna akkor gyönyörű, amikor meleg tónusa van, azaz aranyos fényben csillog. Harmincasok és negyvenesek, figyelem! Az arc körül pici szőkével megbolondított barna tincsek fiatalítják a vonásokat!
 

Kép

Mikor festesd barnára?
  • a bőröd aranyosbarna vagy kreolba hajló,
  • a szemszíned barna, ám a szinte világító kékkel is istenien mutat,
  • szívesen viselsz földszínekben pompázó és az őszi erdő színeit idéző ruhadarabokat, és az aranyszín is a kedvenceid közé tartozik.