Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Légy trendi a fesztiválokon is!

2009.04.21
Az idei nyár is bővelkedik különböző fesztiválokban. Van, aki a Balaton Soundra készül, míg mások a Szigetre esküsznek. Mi összeszedtük nektek, hogyan öltözzetek, és milyen kiegészítőket viseljetek. Csak úgy csajosan!
Ezek a fesztiválok ma már nem arról szólnak, hogy kopott öltözetben kivonuljunk, és a lehető legrosszabb állapotú ruhánkban bulizzunk. Társasági eseményről van szó, ahol kulturáltan is lehet szórakozni, és ahol a főnökünk éppúgy megjelenhet baráti társaságával, mint a szüleink.

Ruházat 
Ha nem is divatbemutatóra mész, azért nem árt valami laza, kényelmes, mégis csini, trendi cuccban megjelenni. Ma már inkább viccesen hat, ha valaki, aki amúgy a nőcis ruhákat Kép részesíti előnyben, bakancsban, bő nadrágban és kinyúlt pólóban látogat el egy fesztiválra. Ne fordulj ki önmagadból, de persze emellett fontos a kényelem is. A túl szexi cuccokkal sem árt csínján bánni: bár egy fesztiválon szinte mindent szabad, mégsem érdemes úgy felöltözni, mintha egy exkluzív szórakozóhelyre mennél bulizni.
Ha nincs nagy hőség, akkor estére mindenképp készülj legalább egy hosszú nadrággal és egy csinos pólóval, de legyen nálad kardigán és zárt cipő is, illetve nem árt egy összehajtogatható, élénk színű esőkabát sem.
Ezek a helyek nem arról híresek, hogy nagy tisztaság lenne: mindenhol por, homok, bogarak, boruló söröspoharak. Így nem érdemes a legdrágább cuccodban kivonulni, hanem néhány olyan darabbal készülj, amit nem sajnálsz annyira, ha valami baja lesz! Érdemes kerülni például a túl világos színeket, főleg, ha a cipőről van szó.
Hogy visszaadd a fesztivál hangulatát, mindenképpen legyen rajtad valami feltűnő: egy dögös, mintás felső, esetleg egy extravagáns kisszoknya.
Érdemes variálni a kiegészítőket is, hiszen rengeteget dobhatsz velük a megjelenéseden! Ha egy egyszerű atléta fazonú felsőt veszel fel farmerrel, akkor akassz a nyakadba egy óriási láncot vagy egy sikkes, színes gyöngysort, és viselj hozzá illő fülbevalót és karkötőt! Öltözz élénk színekbe, törekedj az éles kontrasztokra!
Cosmo-tipp: Amennyiben szereted a lenge, szexi öltözéket, akkor vigyél magaddal bikinit és egy kis sortot vagy szoknyát! Napközben így látogathatod végig a bazársort, vagy a különleges étkezdéket!

Haj, smink, köröm 
Egy igazi lány mindig odafigyel arra, hogy ápolt legyen a haja, szépek a körmei, és az alkalomhoz illő sminkben pompázzon. Igen, még egy fesztiválon is! Ám nem érdemes túlzásokba esni, hiszen a túlcicomázott arc és a tökéletesen beállított frizura nem ilyen rendezvényekre való. Nem beszélve arról, hogy csupán órák kérdése, és a szépen kiengedett hosszú haj összegabalyodik, a smink pedig hamar elkenődhet. Mindezt elkerülheted, ha inkább az egyszerű, kényelmes hajviseletre és make upra törekedsz! Ha viszont nem bánod, hogy egész este oda kell figyelni a hajadra, akkor készíts egy extravagáns frizurát! Feltűnő módon tűzd fel, vagy tűzz bele egy nagyméretű, bohókás csatot, hajdíszt vagy hajpántot! Rövid hajnál pedig az a legjobb megoldás, ha kicsit kócosra hagyod a fazont. Csak egy kis wax kell hozzá, és mindig ugyanúgy fog állni.
Körmeidet érdemes rövidebbre reszelni, viszont jól jöhet egy élénk színű lakk, ami most nagyon trendinek számít. Árnyalata harmonizáljon a ruháddal vagy a kiegészítőiddel, és tökéletes lesz az összhatás! Egy erős rózsaszín gyöngysorhoz például remekül mutat egy pink lakk.
Sminkből viszont minél kevesebbet tegyél fel! Ha nem muszáj, ne használj alapozót és púdert, szemkontúrnak pedig szemhéjpúdert vagy vízálló, extra tartós termékeket használj, és egy kevés szájfény is elég lesz! Ha a ruhád vagy a kiegészítőid feltűnőek, akkor a sminked már ne legyen az!

Táska
Törekedj a kényelemre! Nem érdemes tehát csak kézben hordozható, kis fülű táskát vinni, de még a vállon hordható változatok is zavarhatnak, ha táncolni támad kedved. Legyen inkább nálad egy sikkes, a testeden keresztbe akasztható darab, vagy egy csini övtáska! Ezekben rejtsd el a legfontosabb dolgokat! Bár túl sok mindenre nem lesz szükség, hiszen ezeken a fesztiválokon már mindent megtalálsz a boltokban, bazárokban! Ha viszont szeretnél magaddal vinni váltóruhát, vagy egyéb felszerelést, akkor egy kisebb hátizsák elkerülhetetlen.

Higiénia 
A szervezők ma már egyre jobban odafigyelnek erre a kérdésre is. Mindenhol vannak mobil wc-k, a több napos rendezvényeken pedig még zuhanyzók is. Emellett érdemes magaddal vinni nedves törlőkendőt, és ha ragaszkodsz az erősebb sminkhez, akkor legyen nálad egy kis tükör is, hogy időnként ellenőrizni tudd!

Ha több napra tervezed a fesztivállátogatást 
Ha több napos fesztivállátogatásra készülsz, akkor az is fontos, hogy hol szálltok meg. Vagy sátrazzatok, vagy ami sokkal kényelmesebb, a környéken keressetek egy kiadó házat, panziót! Csomagolás szempontjából pedig egy fesztivállátogatás ugyanolyan, mint egy pár napos utazás.