Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így öltözködj, ha széles a csípőd!

2009.04.21
A széles csípő mindig is a nőiesség szimbóluma volt, mi mégis hajlamosak vagyunk nem kedvelni dúsabb idomainkat. Ha a széles csípő vékony derékkal és kerek hátsóval párosul, még inkább siránkozunk, hogy „nincs egy rongyom, amibe beleférek”, annak ellenére, hogy a férfiaknak csorog a nyáluk. Most ellesheted tőlünk azokat a trükköket, melyek segítségével kiemelheted nőies alakodat!
Ha széles a csípőd és vékony derekad van, akkor szerencsésnek mondhatod magad. Attól függően, hogy kicsi vagy nagy melled van, a körte-, vagy a homokóra-típusba tartozol. A nők mégis hajlamosak túlzottan kritikusak lenni magukkal szemben, ezért mindig nagyobb mellett, laposabb hasat, vagy kisebb feneket szeretnének. Tippjeinkkel segítünk, hogy a széles csípő ne jelentsen többé gondot!
Kép
1. Ha széles a csípőd, soha ne viselj túl bő fazonú nadrágokat, mert ezek optikailag szélesítenek. Viselj ehelyett testhezálló, egyenes szárú nadrágokat. Ne öltözködj rétegesen, mert az szintén erősít.
2. Ha vékony a derekad, az övet ott viseld, ne pedig a csípődön. A most divatos vastag öveket neked találták ki, hordd őket egy könnyű nyári ruhához, vagy egy mintás tunikához.
3. A felsőtesteden legyen a hangsúly, viselj felülre mintás ujjatlanokat, egy szép kivágás pedig a dekoltázsodra tereli a figyelmet. Kiegészítőként hordj rövid és mutatós nyakláncokat. Alulra jöhetnek a sötétebb színek, a letisztult anyagok és formák.
4. Széles csípőre inkább nadrágot és pamut anyagú ruhát vegyél, a szoknyát inkább hanyagold. Ha mégis egy szoknyára esik a választásod, az csak A-vonalú legyen és szigorúan egyszínű, ne mintás.
5. A magas sarkú cipők megnyújtják az alakodat, így magasabbnak és vékonyabbnak látszol, és a feneked is kisebbnek tűnik. Ne viselj viszont telitalpú szandált, vagy papucsot, mert ezek tömzsinek mutatnak.
6. Felejtsd el a fényes anyagú nadrágokat, és a vastag farmerekkel se kacérkodj. Vékony sztreccsfarmerek és lenge nadrágok közül válogass!
7. Ha vékony és hosszú a derekad, akkor az ujjatlan felsőd fölé bátran válassz egy mutatós bolerót, vagy egy rövid fazonú kardigánt. Ha meleg van, a legegyszerűbb spagetti-pántos topot is feldobhatod egy virágos kitűzővel. Minden jól áll felülre, ami fodros, csipkebetétes, vagy virágos. Ezekkel szintén a felsőtestedet hangsúlyozod.
8. Ha szép lábad van, akkor mutasd meg! Viselj könnyű nyári, nagy mintás ruhákat. Ezt kombináld egy törpetűsarkú papuccsal és egy nagyméretű táskával.