Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alakformáló frizurák

2009.11.12
 
Tudtad, hogy egyes frizurák csodákra képesek? Segítenek soványabbnak látszani, vagy éppen kövérebbnek, magasabbnak mutatnak, vagy ugyanígy képesek összenyomni is. Persze, csak optikai csalásról van szó, de mielőtt legyintenél, megsúgom, a megjelenésben ezek számítanak a legtöbbet. Nem szeretnélek lebeszélni a fogyókúrádról, még kevésbé a testedzésről, de ha azonnali eredményre vágysz, akkor kezdd a hajadnál!
Vannak frizurák, amelyek soványítanak, ilyen a sima hosszú haj. Minden függőleges vonal soványít, így van ez az egyenes hajjal is. Ha csak az arcodat akarod vékonyítani, akkor megoldást nyújthat számodra a lépcsőzetes haj is, amely finomítja a vonásokat és keskenyebbnek mutatja az arcot, főleg, ha hosszabb, oldalirányba fésült frufrut is vágatsz hozzá.
Ha magasabbnak szeretnél látszani, hidd el, a hajad képes néhány centivel megtoldani méretedet. A rövid haj optikailag mindig magasabbnak mutat, éppen ezért ha magas vagy és hosszú nyakú, jól gondold meg, mielőtt levágatod a hajadat, mert úgy fogsz kinézni, mint egy gyufaszál. Ha alacsony vagy, de meggyőződésed, hogy a rövid haj nem eléggé nőies, akkor a félhosszú az ideális számodra. A bob frizura és annak millió változata tökéletes lehet. Sajnos a túl hosszú haj és a hullámok vagy a göndörség is azt eredményezi, hogy optikailag alacsonyabbnak látszol.

Ha alacsony vagy, akkor vigyáznod kell a nagy volumenekkel is. Akármilyen jó arányokkal is rendelkezel, a nagy haj nagy fejet mutat, az pedig azonnal felborítja a csodálatos arányokat, ráadásul össze is nyom.
A lófarok, vagy a lazán feltűzött haj azonban mindig segít abban, hogy magasabbnak látszódj. Egyszerű trükkök ezek, de nagyon hatásosak.
Ha nem kedveled alacsony termetedet, a copfokat megcsinálhatod enyhe tupírral is, amely tényleg látványos növekedést eredményez.
Olyan rövid frizurát is választhatsz, amely a fejtetőn rövidebb; felfelé toldanak és nem szélességben adnak hozzád értékes centiket.
Ha vastagnak és rövidnek érzed a nyakadat, semmiképpen ne akard elrejteni, mindenképpen rövid hajat válassz, hagyd szabadon a nyakadat, így optikailag vékonyabbnak és hosszabbnak látszik.