Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tippek szemüvegeseknek a sminkeléshez

2011.07.26

 

Tippek szemüvegeseknek a sminkeléshez
 
Nem vagy vele tisztában, hogy milyen formájú szemüveg áll jól neked? Nem tudod, hogyan sminkelj a szemüvegedhez? Most egyszerűbbé tesszük a dolgod!

tippek-szemuvegeseknek-a-sminkeleshez.jpg

foto: profimedia 

Melyik szemüveg áll jól?

Ez elsősorban az arcformádtól függ. Íme néhány tipp, hogy ne próbálgasd fölöslegesen a kereteket.

Szív formájú
 archoz – legyen ovális!
A legjobb, ha kerek vagy ovális keretet választasz, mert ezek szépen kiegyenlítik a hegyes állcsúcsot. Egy vékonyabb keret nem hangsúlyozza túl a széles pofacsontot.

Kerek archoz
 – legyen szögletes!
A szögletes keret jól illik a kerek arcformához – a szemkörnyéket szélesíti, az arcot keskenyebbé teszi. Minél nagyobb a szemüveg, annál inkább nagyítja az arc látványát.

Ovális archoz
 – ahogy tetszik!
Neked szinte minden keret jól áll. Ha úgy tartja kedved, bátran választhatsz extravagáns formákat is. Ha hosszúkásabb az arcod az átlagnál, rövidítsd le egy széles szemüveggel: hordj pillangóformájút!

Szögletes archoz
 – legyen lekerekített!
A szögletes arc merevségét enyhítik az ovális vagy lekerekített szélű keretek. A szemüveg szára nem legyen túl vastag, színe pedig túl feltűnő – máskülönben kemény lesz a pillantásod.

Így sminkelj szemüveghez!
Alig néhány dologra kell ügyelned, és a sminkedet tökéletesen hozzáigazíthatod a szemüvegedhez. Ha ügyes vagy, még intenzívebb lesz a pillantásod, mint szemüveg nélkül!

1.,
 Használj korrektort!
A szemed alá és a szemhéjadra mindenképpen, hiszen a keret árnyékot vet az arcra. Ezt a bőrszínednél egy árnyalattal világosabb korrektorral ellensúlyozhatod. Egy picit púderezd is le, hogy egész nap fent maradjon.

2.,
 Nyugodtan vigyél fel erősebb rúzst
Mivel a szemkörnyékednek decensnek kell lennie, az ajkad bátran lehet valamivel harsányabb vörös vagy rózsaszín.

3.,
 Rövidlátó vagy? Válassz világos színeket!
A lencse optikailag kicsinyíti a szemet – a világos szemkörnyéki sminkkel egy kicsit megnagyobbíthatod. De létezik más módszer is: fehér kontúrceruzával húzd ki az alsó szempillák belső peremét, a szempilládat pedig felül hangsúlyosan, alul épphogy színezd feketére vagy barnára. Ideális sminkszínek rövidlátóknak: bézs, rózsaszín, fehér, világosszürke, orgonalila.

4.,
 Távollátó vagy? Erős színekre lesz szükséged!
Mivel ilyekor a lencse nagyobbítja a szemedet, kicsinyítsd le egy kicsit erős, hangsúlyos színekkel. A fekete tusvonal tovább erősíti a hatást, ezért azt jobb, ha mellőzöd. Figyelj arra is, hogy a lencse úgy működik, mint egy nagyító: a sminked minden egyenetlensége jóval nagyobbnak látszik, mint egyébként. Éppen ezért krémesebb állagú szemfestéket használj, mert ezeket könnyebben és pontosabban tudod eldolgozni. Ideális sminkszínek távollátóknak: barna, sötétszürke, zöld.

5.,
 Keret nélküli szemüvegnél erősebben vidd fel a sminket
Ez akkor is vonatkozik rád, ha távollátó, akkor is, ha rövidlátó vagy, hiszen a szemüveg maga alig látszik. Szemhéjtusok előnyben!

6.,
 Színes, extravagáns keret esetében
Vigyázz, mert a szemüveg eleve épp elég feltűnő – ilyenkor elég, ha
 alig teszel fel szemfestéket, és a szempilláidat is csak finoman színezed, mondjuk barnával. Cserébe az ajkadat jó erősen kiszínezheted, ha tompítani szeretnéd a látványos keretet.