Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli smink – hogyan szépítsük magunkat az ünnepekre?

2009.12.04
Nemsokára itt a karácsony és a szilveszter, megannyi családi vagy baráti összejövetel ideje. Az alkalmi készülődést szem előtt tartva, tekintsük át az idei téli szemsmink trendet, és nézzük meg a három legnyerőbb stílust!
 

Kép

Füstös lila  
Sokan hallottak már a klasszikus füstös sminkről, mely szinte minden évszakban megjelenik. Nos, idén télre a sminkmesterek megint gondoskodtak egy új trend elterjedéséről, melyet füstös lilának neveztek el. A lila szín előnye, hogy szőke, barna és fekete hajúaknak is egyaránt jól áll, de még a vörös hajúaknak sem kell lemondaniuk róla, ha a melegebb, sötétebb árnyalatokat választják. Ugyanakkor a lila remekül kiemeli a kék és a barna szemet, s élénkebbé, szexisebbé teszi a tekintetet.
 
Indigókék
Első hallásra talán furcsának tűnik, de ezt a színt minden nőnek ki kell próbálnia ahhoz, hogy eldöntse: valóban illik-e egyéniségéhez vagy sem. Akár szemhéjpor formájában, akár szemceruzaként használjuk, egy valamire figyeljünk oda: előzőleg a szem alatti karikákat egy korrektor segítségével tüntessük el. Az indigókéket használhatjuk önmagában is, de akár arany színű szemhéjporral is párosíthatjuk.
 
Arany
A klasszikus arany színt korosztálytól függetlenül bárki használhatja. Harmonikus és nőies hatást kelt, ugyanakkor az egyik legtermészetesebb szín is. Csillogó rózsás arany, óarany, bronz vagy pezsgő színű szemhéjport használjunk, melyet egy ecset segítségével vigyünk fel a szemhéjra. Ügyeljünk arra, hogy előzőleg alapozót és meleg árnyalatú pirosítót használjunk (pl. barackos vagy bronzos), mivel az arany szín egy picit tompíthatja a bőr tónusát. Ha ezt a tanácsot megfogadjuk, akkor szép, üde sminket nyerhetünk.