Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminktippek bulikra!

2009.11.18
Partikon, bulikon hódít a dekoratív, erős, sőt extravagáns smink!
Partikon, bulikon hódít a dekoratív, erős, sőt extravagáns smink! Ilyen alkalmakkor nem nappali fényhez festjük magunkat, így hát minden lehet túlzóbb a megszokottnál. A fő, hogy ismerjünk néhány trükköt, amit nem árt betartani.
Bármilyen smink esetén a hangsúly a fényes részekre esik. Döntsd el, mit szeretnél az arcodon kihangsúlyozni, s azt is, hogy mit nem. A legtöbben a szem kiemelésére esküszünk: világos, csillogó szemhéjpúder vagy fénypúder használatával. A szemöldök alá kenve elevenebbé válik a tekintet, a belső szemzugba pöttyözve pedig nagyobbnak tűnik a szem. Ovális és vékony arcúak kiemelhetik ezzel a technikával arcukat is, ilyenkor a púdert az arc „almácskájára” kell festeni. Nem árt tudni, hogy a fénypúder – a csillogás miatt – erősen kiemeli az esetleges bőrhibákat. Az ilyen bőrfelületen soha ne használjuk!
A tökéletes pillantás érdekében nemcsak szemre, hanem a szemöldökre is koncentrálni kell! Általánosságban érvényes a következő szabály: a szemöldök hosszának ⅔- ánál (az orrnyeregtől számítva) kezdjük el kialakítani a formát. Ha túl egyenesnek tűnik, a szemöldök legmagasabb pontján kell erőteljesebben szedni, innen kell a szemöldöknek lejtenie.
Színtippek:
  1. kék szemhez: erős orgonaszín, ezüstös szürke és barna árnyalatok
  2. zöld szemhez: bronzos árnyalatok, meleg bordó és grafitszínek
  3. barna szemhez: fénylő arany, ibolyaszín és hűvös pink
 
 
Az ajkak kiemelése minden csillogó ajakápolóval lehetséges, így teltebbnek is tűnik majd. A világos és meleg színek erősítik ezt a hatást. Vékony ajkaknál semmiképpen ne használjunk sötét és matt szájfényt! A téli szezon trendje szerint visszatért a ’90-es évek minimalista, tiszta árnyalatokat használó divatja. Ebben az esetben le kell mondanod a csillogásról!
Jó tanács: a sárgás árnyalatú rúzsok kiemelik a fogak elszíneződését. Így ezeket kizárólag makulátlan fehér fogsorral rendelkezők használják!
Színtippek:
  1. telt ajakhatás: csillogó rózsaszín, pezsgőszín vagy szantálfa
  2. trendi: matt barna árnyalatok
  3. hollywoodi mosoly: lazacszín
  4. elegáns: matt bordó
 
Az arc télen is frissnek tűnhet, ha meleg terrakotta árnyalatú púdert használsz! A púdert az állra és orcára kell felvinni, az arc belsejét fesd világosabb árnyalatúra. Ügyelj arra, hogy az alapozód és a bőröd színe megegyezzen, így biztosan nem lesz foltos a sminked. Ha alapozás előtt leradírozod a bőrödet, még jobb lesz az eredmény.