Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminkelj, mint Angelina Jolie!

2009.12.08
Legtöbbször natúr sminket visel, tökéletesen kontúrozott szemekkel. Tanuld meg te is a rafinált fogásokat, meglátod, nem ördöngösség!
Angelina hatásos trükkje:
  1. A tusvonalat nem a szeme belső sarkából, hanem kicsit távolabb indítja, először vékonyan, majd kifelé egy picit vastagítva.
  2. Alul vagy egyáltalán nem, vagy csak a szeme közepétől indítva húz vonalat, amely lágyabb és halványabb, mint a felső, így a szeme nagyobbnak tűnik.
  3. Gondosan spirálozza feketével a pilláit.
  4. A szemkörnyék (esetleges) hibáit korrektorral fedi.
A szemkontúrozás művészete
  • Optikailag kisebbnek tűnik a szemed, ha teljesen körberajzolod feketével, mint ha csak felül lenne vonal (1. ábra).
  • Megnyújthatod a szemed vonalát, ha az alsó és a felső vonal nem ér össze (egy pici hézag marad), miközben a felső vonal egy nagyon picit vastagodik a külső szemzug felé (2. ábra).
  • Ha a szemzugnál tovább húzod a vonalat, annak az íve soha ne lefelé irányuljon, mert ezzel bánatossá, fáradttá teszed az egész arcodat, nem csak a tekintetedet (3. ábra).
  • A füstös szemsmink nem szereti a határozott, éles vonalakat, ha ilyet szeretnél, akkor mindig satírozd el egy kicsit a szemkontúrt, és inkább szemceruzát használj.
 

Kép

 

 

Kép

  
 Kép
 
Szemceruza vagy szemtus?
Mindkettő másra való, tehát a legjobb, ha ceruzát és szemtust is beszerzel magadnak.
A szemceruzával lágyabb vonalakat lehet rajzolni, könnyebb korrigálni, ha kicsit hibázol, és füstössé is lehet tenni a hatását satírozással. A szemceruza arra is jó, hogy a szempilla vonalán belüli szemkontúrt is meghúzd vele, ezzel még határozottabbá teheted a tekintetedet. A krémesebb, lágyabb ceruzabelek – sok festékpigmenttel – látványos vonalakat adnak, ám könnyen elmaszatolódnak, és nehezebb velük vékony vonalat rajzolni. Tartósabbá teheted a velük húzott vonalat, ha vízálló változatot használsz.

 

Kép


A szemhéjtus kétségtelenül markánsabb, határozottabb és sokszor fényesebb vonalat rajzol a ceruzánál, és a végeredmény is tartósabb. A használatuk gyakorlatot igényel, és ha hibázol, akkor igazából csak a szemfestéklemosó segít a problémán. Az új generációs szemkontúrok között olyat is találsz, ami átmenet a ceruza és a tus között. Önadagolós ecsetjük mindig csak a szükséges mennyiségű festéket tartalmazza, az ecset formája pedig könnyebb vonalvezetést eredményez.
Akár szemceruzát, akár szemhéjtust használsz, ne feledd, hogy a szempillaspirál kötelező kiegészítő kellék!