Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyors tippek a sminkeléshez

2009.12.04
Elkenődött a smink
Bizony gyakran előfordulhat, hogy folyik a festék. Erre a leghatékonyabb megoldást a fültisztító pálcika jelentheti. Csak mártsuk bele a krémbe, és könnyen korrigálhatjuk a hibát. Ha makacsabb festékkel - például rúzs vagy vízálló szempillaspirál - van dolgunk, krém helyett használhatunk alapozót vagy sminklemosót is.
 
Túl sok a szempillafesték
Nem is hinnénk, milyen egyszerűen orvosolható ez a probléma, csupán egy papír zsebkendőre van szükségünk: tegyük ezt a két szempillasor közé, és pislogjunk néhányszor.
 
Sok lett az arcpír?
A sminkelés utolsó lépéseként kerül fel az arcpír, és könnyen megesik, hogy egy kicsit eltúlozzuk a színezést. Ne ijedjünk meg, nem kell elölről kezdenünk a szépítkezést, a túl sok pirosítót ugyanis egy kis porpúderrel ellensúlyozhatjuk.
 Kép
Kifogyott a szemhéjtus
Bosszantó lehet, ha sminkelés közben jövünk rá arra, hogy a szemhéj tusos tubus bizony üres. Na és? Csak mártsunk a szempillafestékbe egy vékony ecsetet, és máris húzhatjuk a vonalat.
 
Folyik a szempillafesték
Amennyiben vízálló szempillafestéket használunk, akkor ritkán találkozhatunk ezzel a problémával. Mégis szétkenődik? Színtelen réteggel fixálhatjuk! Ha szeretnénk megelőzni azt, hogy a pillák alá is festék kerüljön, tegyünk a szemünk alá vastag réteg púdert, sminkelés után pedig csak egyszerűen söpörjük le a festékkel együtt.
 
Rúzsos fogak
Ha befejeztük a sminkelést, tegyük az egyik ujjunkat a szánkba, zárjuk össze az ajkainkat, majd húzzuk ki az ujjunkat.
 
Fájdalmas szőreltávolítás
Enyhítheti a szőrtelenítés kellemetlen érzését, ha a bőrt a szőr növési irányába húzzuk. Kevésbé fáj a szőrtelenítés akkor is, ha az epilálni kívánt területet jégkockával dörzsöljük át.
 
Nem egységes a hatás
Ha bőrünkre nincs panasz, elképzelhető, hogy az arcon lévő szőrzet miatt nem elég jó az összhatás. Ilyenkor forduljunk bátran kozmetikushoz, aki leepilálja vagy szőkíti a szőrt.