Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajakformálás felsőfokon

2009.12.08

" A reklámszakemberek szerint bármi reklámozható női ajakkal: autó, édesség, de még irodabútor is. A száj az érzékiség központja, egy tökéletes formájú szájjal pedig minden eladható." Először mindig az alsó ajkunkat húzzuk ki, középről jobbra, majd középről balra haladva. Ezután ecsettel vagy stifttel vigyük fel a rúzst.

Ha túl nagy: A valódi vonalakon belül kontúrozzunk, természetes árnyalatú kontúrceruzával, még akkor is, ha Kép a választott rúzs színe eltér. A semleges szín ugyanis természetesebbnek hat. Sötétebb matt színnel töltsük ki a kontúrokat, mely elnyeli a fényt, és az ajkat optikailag kisebbnek mutatja. Ha az új szájformát semleges színnel festjük be és a szemünket erősen hangsúlyozzuk, eltereljük a figyelmet az ajkakról.
Ha túl vékony: Kissé tompa hegyű ceruzával a természetes ajakvonalon kívűl kontúrozzunk a száj formáját követve. A vonalat ne húzzuk egészen a sarkokig. Mélyebb tónusú rúzst vigyünk fel, majd az alsó ajak közepére arany- vagy ezüstszínű szájfényt. A világos, ragyogó színek teltebbnek mutatják az ajkakat.
 

Az ajkaid sok mindent elárulnak egyéniségedről:
Húsos: vidám, energikus, könnyen barátkozó, érzéki
Vékony: a hagyományokhoz ragaszkodó, az esztétika iránt fogékony, féltékeny
Felfelé ívelt: optimista, mindig hódításra kész, kreatív
Lefelé ívelt: visszafogott, hallgatag, túlzottan elővigyázatos
Akinek pedig csak a felső ajka vékony: szenvedélyes, kissé erőszakos