Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tökéletes szemöldök

2009.12.15
Sokan nem is gondolják, hogy a szem sminkelésének alapját a szemöldök formájának kialakítása adja meg, amitől a tekintet csábereje is függ. A sminkmesterek aranyszabályait érdemes betartani
 
• Minél keskenyebb az arcunk, annál vékonyabb legyen a szemöldökünk.
• Akinek kerek az arca, az ne húzza magasra szemöldökének ívét.
Kép
• Ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen szemöldök is állna jól, akkor kövessük a trükköt: ragadjunk meg egy ceruzát, amit tartsunk függőlegesen az orrnyergünkre. Ezzel a módszerrel világosan látszik, hol kell kezdődnie a szemöldökünknek. Aztán ha az orrunktól indulva a pupillán keresztbe tesszük a ceruzát, megláthatjuk, milyen magasnak kellene lennie az ívének. Ha pedig az orrtól a külső szemzugig vezetjük a ceruzát, az ideális hosszt kapjuk meg.
 
• Fontos, hogy a szemöldök szedése előtt a bőrt megtisztítsuk, majd a szőrszálacskákat a növekedési iránnyal megegyezően tépjük ki. Nem lesz olyan fájdalmas, ha közben a nagyujjunkkal és a mutatóujjunkkal a bőrt megfeszítjük.
• A szemöldök festésére használjunk színes, szemöldökformázó púdert, amiben fixáló anyagok is vannak. A színezett porral kitölthetjük a szőrszálacskák közötti kis hézagokat, és erősíthetjük, vagy éppen halványíthatjuk a színét. A fixáló anyagok pedig a rakoncátlan, összevissza álló szőrszálacskákat zabolázzák meg. A szemöldök porban található E-vitamin ápolja, nedvességgel látja el a bőrt és a szőröcskéket is.