Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi-téli frizuradivat

2009.12.04
Kép Az idén, ahogy ezt a divatvilág minden terültén megszokhattuk, a frizuradivatban is visszatértünk, újrafelfedeztük, felfrissítettük a 70-80-as évek a végletekig nőies hajfürtjeit. Természetesen kicsit a jelen szája íze szerint színezve, ritkitva, fésülve. A hideg időjárás beköszöntével frizuraszempontból három probléma merül fel: a frizuraromboló sapka, a hóesés és a napsütés hiányától világosabb arcbőr. Lássuk, hogy mindezek ellenére, hogyan tud a 2008-as őszi-téli frizuradivat stílusos és divatos lenni.

Kép

 

Abszolut sztár a bubi frizura
Akár sima, akár hullámos vagy göndör, a bubifrizura minden  hajtípushoz jól áll. Frufruval kihangsúlyozhatjuk, vagy takarhatjuk arcformánkat, kiemelhetjük arcunk előnyös részeit. A bubi – vay bob - az idei hideg szezonban lehet arcot keretező vagy lépcsőzetes bubi, de az asszimetrikus bozontos is szóba jöhet. 
    

Kép
A rövid, félhosszú haj kedvelőinek itt van például az úgynevezett   fordított bubi, ami hátul egészen rövid, elől hosszabb, ezért vékonyszálú hajhoz is kíválóan alkalmas és kihangsúlyozza az álkapocs vonalát és az arc egyes részeit.

 

 

A lépcsőzetesen vágott bubi nemcsKépak dúsítja a hajat, hanem játékos, rámenős is, így szintén alkalmas vékony szállú hajhoz is.  A dúsabb hajkoronával megáldottak, a végeknél elvékonyíthatják, amivel fiatalossá és merésszé tehetik. A klasszikus bubi szintén divatos idén ősszel, elegáns viselet, klasszikus megjelenést kölcsönöz. A bubi göndör változata két oldalt két tinccsel keretezi az arcot.
A bubihoz idén frufru is dukál, ami lehet szexisen féloldara fésült, vagy egyenes frufru, mely a klasszikus bubihoz passzol leginkább. A frufrut 3-4 hetente karban kell tartani. Óvális arcformájú hölgyeknek ajánlott.

 

 

Szemtelenül ficánkoló hosszú haj
KépA minusz 20 fokos hidegben igazán örülhetnek hosszú hajúak, hogy a több réteg meleg ruhán kívül még a hajuk is melegíti kicsit őket. A hosszú haj a 2008-as őszi-téli szezonban szenvedélyesen dús formát ölt. Nem szükséges a sapka és a neves időjárás miatt  aggódnunk, szabadfolyást engedhetünk hajunknak és egyúttal felcserélhetjük a hajvasalót hajcsavarókra, mert az idén a nyolcvanas évek filmsorozataiból jól ismert laza loknik, dús hajkorona a menők. Mivel a dús hatás elérése a cél, a tépett hajat a teljes hosszában meghagyott hajkorona váltja fel. 

 Kép

 

De hogy a sorozatoknál maradjunk a szemtelenül ficánkoló  hullámokon kívül trendik lehetünk a kifelé vasalt végű egyenes hajjal is, hasonlóan Charlie angyalaihoz, illetve a a befelé fésült Vidal Sassoon nevéről elhíresült frizurával is.

Kép

 

Szintén nosztalgikus hangulata van a nagy visszatérőnek, a sima lófaroknak, hátul befont copfoknak, a – főleg alkalmakra ajánlott -  felfogott hajnak, kontyoknak. A laza, kócos kontyot hétköznapokban is nyugodtan használhatják, elsősorban a szép nyakú, toka nélküli hölgyek.

 

 

 

Kép A rövid haj márpedig nem megy ki a divatból
A rövid hajat sokszor kihagyják a frizuradivat bemutatásokból, pedig akiknek a rövid áll jól, értelmetlen hajkorona-növesztéssel kínlódni. A rövid hajúaknak ugyanakkor számtalan lehetőségük van nemcsak arcformájukat, de egyéniségüket is kifejezni hajviseletükkel. Másik előnye, hogy kevesebb formázást, törődést igényel és előnyösebb vékonyszálú, ritka hajhoz, nem utolsó sorban fiatalít is és akár kéthavonta változtatható. Idén ősszel a kifelé szárított, egyenes hajat érdemes kipróbálni.


  

 

Hajszínválasztás a természetesség jegyében
Kép Divatos hajszínt választani nem egyszerű. Folyamatosan jelennek meg új színek, párosítanak különböző színeket egymással, de ahhoz, hogy ezek esztétikusak legyenek, nagy odafigyelés szükséges. A 2008-as év hajszíneit a természetes hatás jellemzi. Hódít a koszos szőke és az aranybarna és ezek árnyalatai.

Felejtsük el a hagyományos szőkét, és “nyers” színeket, mint a 2006 trendi pinkje és kék tincsei. A természetes look a divat. A hirtelen szőke, mint ahogyan a hideg hajszínek nem ajánlottak téli időszakra, mert a napfény hiányában nem tűnnek természetesnek. Válasszunk inkább sötét tincsekkel tüzdelt szőke hajszínt, ami amellett, hogy természetesebb hatású, a téli világosabb arcbőrhöz is előnyösebb. Az aranybarna lekörözi idén a vörös árnyalatait. Bár kombinálható burgundival és barnával, mielőtt betincseljük hajunkat, győződjünk meg róla, hogy természetes, napszitta hatást kelt inkább, mint tarka csíkozást.
Legjobb hajszínek a téli időszakra a meleg, élénk, sötét színek, mint a perzselő barna vagy némely árnyalata ennek tincsek formájában. Ezek a színek csábítóvá, meséssé teszik megjelenésünket és kiemelik arcszínünket is.

A haj - legyen hosszú vagy rövd, göndör vagy sima, dús, vagy vékony szállú - minden nő büszkesége, de csak ha egészséges, ápolt, és karbantartott. Ne csak a frizuratrendre figyeljünk, hanem arra is, hogy hajunk egészséges maradjon.