Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi frizura trend – fazonok és stílusok

2009.12.04

Kép

A konty, a krepp és a tupír újból visszatér: a 40-es, 50-es es a 80-as évek hatása befolyásolja az idei őszi frizura divatot.
Konty
Kép Idén a legkifejezőbb frizura a konty lesz, amely úgy látszik, hogy egyre több követőre talál, hiszen az egyik legsokoldalúbb viselet. Az új trend szerint a konty lehet magasan megkötött vagy akár balerinaszerű is, a lényeg, hogy természetes hatású legyen. A konty könnyen elkészíthető, mindössze pár csatt és egy erős hajgumi kell hozzá. Az 50-es évekbeli Audrey Hepburn által nepszerűsített, és a Louis Vuitton, valamint Erdem divatbemutatók által modernizált kontyokat magunk is megvalósíthatjuk.
Tipp: Lófarokba fogjuk össze a hajunkat, majd egy csavaros mozdulattal tekerjük föl, legvégül pedig az egészet vékony hajcsattokkal rögzítsük.
 Kép

 

 

Emelt, tupírozott

 Itt már megint hivatkozhatunk a 80-as évek divatjára, amely jelenleg szinte végigsöpör a világ jelentősebb kifutóin. A punkos, lázadó viselet nem annyira hétköznapi, mint inkább látványnak  jó, és garantáltan a figyelem központjába helyezi mindazokat, akik a követőjévé válnak. Persze egy-két trükkel mi is hétköznapivá tehetjük, ha szolidabbra tupírozzuk a hajunkat, mint ahogy az a Gucci vagy a Chloe őszi/téli divatbemutatóján is történt.
 

 

 

KépHátra vagy oldalra fésült

 A zselézett hajstílus vagy másnéven “wet-look hair” idén a 40-es évek modern változata lesz. Az őszi/téli kifutókon a férfias, oldalra fésült változatban jelent meg leginkább, ám előfordult, hogy a hosszú hajat lófarokban vagy kontyban fogták össze és elől zselével fixáltak, hogy minél tartósabb maradjon. Ezt az irányzatot a rövid hajúak is bátran alkalmazhatják, csupán egy fényes hatású zselé és egy vékony sörtéjű fésű kell hozzá.
 

 

 

Kép 

Lágy hullámok

Idén nem kell a hosszú hajhoz különösebb extrákat alkalmaznunk, ha a 40-es évek hullámait szeretnénk elérni. A hajkiegyenesítők után most a hajsütő vasak és hajcsavarók ideje következik. Nagy és laza hullámok kerülnek előtérbe, amivel különösebb erőltetés nélkül természetesen nőies és szexi külsőt varázsolhatunk. Elég este, hajmosás után befonnunk a hajunkat vagy pedig előkerítenünk a rég nem látott hajsütővasat, s egyszerűen rátekerni a hajtincseket. A hullámokat ezután kézzel vagy hajkefével fésüljük át, hogy minél természetesebb és könnyedebb benyomást keltsen. A hullámok egész napos fixálására a legjobb a hajlakk, de az idei trend szerint ehhez sem kell igazán ragaszkodnunk.

 Kép

Kreppelt

Kreppelt vagy nem kreppelt? Ez itt a kérdés. Ha kreppelt, akkor meghatározó Karl Lagerfeld  és Givenchy 2009 őszi/téli, párizsi divatbemutatója. A kreppelt hajstílust ugyan már majdnem elfelejtettük, de az örökké megújuló divat semmit nem bíz a véletlenre. Magyarországon a 80-as években először megjelenő, és a 90-es években hatalmas népszerűségnek örvendő kreppelt haj első ízben tér vissza a frizuradivatba. Nem is olyan régen meg lányok ezrei ültek a szobájukban, s Madonnát hallgatva buzgón kreppelték a hajukat. Nos, idén a modern, rockos, bőrdzsekis változat lesz a trend, s az új őrület – úgy tűnik -, újból meghódítani látszik a világot.