Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könnyen elkészíthető frizurák

2009.11.21
Gyors „nyolcas formájú” konty
Ismered azt az automatikus mozdulatot, amikor az igazán lusta napokon csak úgy lazán felkötöd a hajadat? Ennek a kontynak ez a trükkje. Készíts egy alacsony lófarkat oldalra, néhány tincset hagyj szabadon elől, hogy keretezze az arcodat. Csavard meg a lófarkat, és úgy tekerd meg, hogy egy nyolcast formálsz belőle, tűzd meg a fejtető közepén, és a hajvégeket tűzdeld vissza magába a kontyba. Helyezz bele pár hajtűt, vagy aprócska hajcsatokat, hogy minden tincs a helyén maradjon. Befejezésként permetezz rá leheletkönnyű hajlakkot, amely anélkül ad extra tartás, hogy elnehezítené a hajszálakat.
 

Kép

Flörtre csábító „halfarok” fonat
Ennél a frizuránál is fontos, hogy a hajnak megfelelő tartása legyen, ezért próbáld ki a nedves hajadon a tengeri só alapú hajspray-t, majd hagyd megszáradni a szabad levegőn. Aztán jöhet ez a bizonyos „halfarok” fonat. Osztd két félre a hajad, és a bal oldali tincseket tartsd a bal kezedben, a jobb oldali tincseket pedig a jobb kezedben. Húzz ki egy félcentis részt a jobb oldali külső részből, és fond bele a bal oldali belső részébe. Ismételd meg ugyanezt a bal oldali külső tincsekkel, majd fogd hozzá a jobb oldali belső részhez. Egészen addig folytasd a fél centis részek összefonását, amíg elérsz a hajvégekhez, majd hajgumival rögzítsd. A fonatot pozícionáld a válladra, és elől húzkodj ki néhány szálat a szélfutta hatás kedvéért.
 
Vállra omló tincsek
Ha vizes a hajad, akkor percek alatt megcsinálhatod ezt a hajviseletet, még szárítás sem szükséges hozzá. Dolgozz a nedves hajadba olajmentes hajwaxot, ezzel megteremtheted a szükséges tartást, és közepes méretű részekre oszd fel a hajkoronádat, végül is laza „spirálokat” kell a hajadba varázsolnod. Csoportosítsd a tincseket csak az egyik oldalra, és hagyd, hogy magától megszáradjon. Ha megszáradt, kicsit kuszáld össze. Ha megvagy a hajad fellazításával, akkor rázd meg a tincseket, hogy még puhább hullámokba rendeződjenek.
 
Szexin szélfútta
Ezzel a frizurával úgy fogsz festeni, mint aki épp most pattant ki az ágyból, ám mégis nagyon szexin mutatsz majd. Ha frissen mosott a hajad, dörzsölj egy kis hajhabot a száraz gyökerekbe, hogy erős tartása legyen a tincseknek. A következő lépés, hogy megragadsz egy fésűt és a fejtető köré fésülöd a hajszálakat, hogy szemmel látható tartása legyen a frizurának. Készíts oldal választékot, és a hajad felső részét kicsit seperd vissza. Ezt a hátrafogott részt egy kicsit told felfele, épp hogy csak egy picit kidudorodjon, majd rögzítsd hullámcsatokkal. A leomló tincseket fésüld át, de törekedj arra, hogy ne legyen tökéletes az összhatás.