Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hullámos vagy egyenes haj?

2011.07.26

 

Hullámos vagy egyenes haj?
 
Örök igazság: mindenki a sajátjával elégedetlen. Akit hullámos hajjal ajándékozott meg a sors, az sima tincsekre vágyik, az egyenes hajúak inkább göndör fürtöket szeretnének. Pedig akár egyenes, akár hullámos, nincs akadálya az izgalmas és egyedi frizurának.

hullamos-vagy-egyenes-haj.jpg


Frizurák hullámos hajjal

Habosított

A hullámos haj némi kis hajfixáló segítségével és megfelelő szárítással még feltűnőbbé tehető. Ha kerek az arcformád, akkor először fésülj oldalválasztékot, mert ez is nyújtja, és vékonyabbnak mutatja a vonásokat. Maréknyi hajhabot oszlass el a törülközővel szárazra dörgölt hajon, majd a fejedet előre hajtva, tárcsás hajszárítóval szárítsd meg a tincseket. Ne használj fésűt!

Féloldalas

Oszd nagyobb tincsekre a hajadat. Egy-egy fürtöt a magasba emelve, lazán csavarj meg, és tűzz le. A szabadon maradt hajvégek kerüljenek egy csomóba a fejtető egyik oldalára.

Csomózott
Oldalról kezdve fésüld felfelé a hajadat. Ujjnyi tincseket válassz le belőle, amelyeket egyenként sodorj felfelé, a tőtől kezdve a hajvégek feléig. Hurkolj rájuk csomót, s tűzd mindet hullámcsattal a fejtetőre. Több csomót is köthetsz, így rövidebb lesz a fürt. A szabadon maradt hajvégeket habosítsd hajhabbal!

Frizurák egyenes hajjal


Szövött
A haj hosszabbik feléből válassz le oldalt öt vékony tincset. Egy, a homloktól induló fürtöt bújtass át az öt másikon, és sződd tovább oldalra a hajadat. A két hátsó tincset hurkold át többször egymáson, és tűzd le.

Sodrott
A fejtetőn lévő tincsekből válassz le egy téglalapnyi formát, fésüld felfelé, és tűzz mögé szivacsos pótrészt. Így magasabbá teszi a frizurát. A felfséült hajrésszel fedd be a pótrészt, és tűzd meg. Sodorj meg erősen néhány apró tincset úgy, hogy félbehajtva összepöndörüljenek, és díszítsd vele a feltornyozott fürtöket!

Fonott
Oldalválasztékkal kezdd a frizurát! A hajat az egyik oldalon fésüld kissé a homlokodba "frufruként", majd az összes tincset oldalt fond be kalászfonással. A fonás titka, hogy mindig két - a copfból alulról előre vezetett - szállal dolgozz, amelyeket középen keresztezz. A kész fonatot hosszában hajtsd félbe, és a végét tűzd fel!