Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajvágás lépésről lépésre

2009.12.03

A frufru vágatása talán apróságnak tűnik, mégis hatalmas változást eredményez arcodon.

Ha eddig nem engedtél a csábításnak, de már régóta vágysz egy dögös frufrura, mindenekelőtt olvasd el tanácsainkat. Megtudhatod, kinek áll jól ez a frizura, hogyan bánj vele, hogy mindig popmásan fess, és milyen arcformához melyik változat a legelőnyösebb. A frufru majdnem mindenkinek jól áll, csak azt kell kitalálnod, melyik típus a neked való.

 

Induljon a frufrutanfolyam!

 

Ki merje vállalni?

 

 

 

Kép

 

Egyáltalán nem biztos, hogy igaz az a szabály, miszerint csak a magas homlokú nőknek áll jól a frufru, míg az alacsony homlokúaknál szóba sem jöhet. Mivel szinte végtelen számú lehetőség van, és a divat is változik, előfordul, hogy egy szezonban minden magas homlokú lánynak középen elválasztott, „lecuppantott” copfja van, és az is, hogy azoknak a lányoknak is teli frufrut ragasztanak, akiknek ettől teljesen eltűnik az arcuk. Ki érti ezt?

Ami biztos: akinek aprócska arca és alacsony homloka van, vagy éppen megszámlálhatatlan forgó rendezi kaotikusra göndör haját, az mindenképpen kerülje még az oldalfrufru vágatását is. Mindenki más bátran próbálkozhat vele.

 

Melyik arcformához melyik fazont?

 

 

 

 

Akinek pont fordított formájú az arca (felül szélesebb, alul vékonyabb), az ne vágjon bele. A kerek archoz az egyenes vagy a hosszabb oldalra fésült áll jól (mert jól megnyújtja az arcformát.) A szögletes archoz a kerek, teli, és a rövidebb, kevésbé határozott oldalfrufru illik. Akinek felül vékonyabb, alul pedig szélesebb az arca, az nyugodtan vágasson frufrut.

 

 

Mit használj az elkészítéséhez?

 

Kép

 

 

 

Ha enyhén hullámos a hajad, hajmosás után jól ki kell szárítanod a frizurádat egy körkefe segítségével. Ezt követően nem árt rátenni egy szérumot, ami maximálisan lesimítja az apróbb, kusza szálakat.

Ha másnap reggel már újra mutatkoznak a rakoncátlan hullámok, ne ess kétségbe, hajsimítóvassal próbáld újra elbűvölővé tenni frizurád.

Persze nagyon sokat számít egy jó hajvágás, mert nagyon megkönnyíti a dolgod! Vannak olyan szerencsés adottságokkal rendelkezők, akiknek mindig fotózásra készen áll a frizurájuk, nem szenvednek naphosszat  a tükör előtt, de ennek is a titka a  haj-vágás.

 

Oldalra fésülve

 

 

 

Kép

 

Sok előnye lehet egy oldalra fésült frufrunak. Ha jól van levágva, hónapokig jól állhat, és növés közben újabb és újabb formákat kiadva teheti izgalmassá a frizurát, míg hosszú haj esetében egy egyszerű copfot is rögtön frizurává változtat. Ebben az esetben a hosszabb frufrut egy kicsit megemelve fel is lehet tűzni, így máris nagyon divatos sziluett a végeredmény. Kevésbé merészeknek mi ezt a változatot ajánljuk, mivel hosszabb, és egy-két hónap alatt el is tüntethető, gyorsan lenő.

 

Előre fésülve

 

 

Kép

 

 

Az előrefésült frufru nagyon szépen kiemeli a tekintetet, a homlokot és az arccsontokat. Nem kell megijedni, az előre-fésült frufrunak sem kell minden esetben keménynek, tömörnek, karakteresnek és egyenesnek lennie.

Ha egy kicsit tépettebbre, lazábbra van vágva, rögtön barátságosabbá válik szigorú társánál. Már pár éve divatban van a kerekebb, a hatvanas éveket idéző előre fésült frufru, és a korábbról származó egyenes verzió is.

A kerekebbet a csontosabb arcúaknak ajánljuk, vagy azoknak, akik hangsúlyozni szeretnék a kerekséget, míg az egyenest a finomabb vonásúaknak.

 

Kép

 

 

Te döntsd el, melyik áll jó neked!

 

Kép