Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajigazitás rafináltam

2009.11.12

 

Minden nővel szinte nap, mint nap előfordul, hogy a haja nem úgy igazodik, ahogyan neki tetszik, vagy mint amikor a fodrász-szalonból kilép. Nem kell elkeseredned és azonnal fodrászhoz rohannod, néhány apró trükkel akár te is helyreigazíthatod a rakoncátlankodó tincseket vagy fürtöket.
Rövid hajúaknak: A frizurákhoz kevésbé értő nők közül valóban kevesen tudják, hogy a Kép tollszerűen végződő tincsek nőiessé teszik a vágást. Fésüld hátra a nedves hajat és hirtelen,  könnyed kunkorral zárd le, vagy próbáld ki a nyakszirten összefutó, elkeskenyedő fésülést. Ne feledd, egyenes szálú hajból jól mutat a lépcsőzetes vágás.
Közepes haj esetén: A hajvégeket borotvával is könnyen tompíthatod. Hullámos tincseid kócold össze némi hajhabbal. A szabálytalan hosszúságú tincsek megzabolázzák a hullámokat. A töredezettség megszűnik, és még a nagyon vékony szálú haj is testesebbnek, tartósabbnak, erősebbnek hat, ha csak fél centit is levágsz vagy leborotválsz a hajvégekből.
Hosszú hajúaknak: Ha azt szeretnéd, hogy hajad még ellenállhatatlanabbnak tűnjön, akkor tudnod kell, hogy a hosszú haj félköríves vágása optikailag még hosszabbnak mutatja a hajat. Ha nincs időd hajat mosni (ami gyakran előfordul), hagyd enyhén szanaszét vagy tüskésen a tincseket. Ugyanakkor a lépcsőzetes tincsek felrázzák a szokásos göndörséget, még a hosszú haj esetében is. Amennyiben nagyon hosszú hajkoronád van, vékonyítsd el úgy, hogy zselés kézzel hátrafésülöd a hajad.
Világos hajúaknak: Ma már a világos hajakat is csak a legújabb, erős hidrogéntől mentes például a mézes alapanyagú, kondicionálókkal telített hajfestékekkel állítják elő. A legújabb árnyalatokat a lágyság és a finomság jellemzi. A már régebben szőkített hajat színező árnyalatokkal (például arany) óvhatjuk a töredezéstől. Ne feledjük, hogy a legkisebb színváltoztatás is figyelemfelkeltő lehet, elég csak árnyalatokat változtatni a szőke hajban, és Képmáris szembetűnő az eredmény.
Vöröses árnyalat érdekében: Ha szexi és dögös vöröses árnyalatokat szeretnénk, nincs szükség feltétlenül festékhasználatra. Elég egy hajmosás a kozmetikai üzletekben kapható színezősamponokkal. Mindezek előtt azonban minden hajtípus, de különösen a vékony szálú haj védelmében szakszerű karbantartó ápolást kell végezni.
Göndör és fényes haj érdekében: Ha egy vagy két árnyalattal sötétebbre szeretnénk varázsolni a hajszínünket könnyen megtehetjük otthon is egy ártalmatlan színezővel. Sok esetben a természetes barna is fénytelen vagy matt. Még akkor is, ha a természetességet szeretjük könnyen segíthetünk ezen a különböző árnyalatban kapható színező habok használatával. A szexi, dús hullámokat, hajzuhatagokat színező habokkal még látványosabbá tehetjük.
Megújulás barnáknak: Az „egyszerű barna árnyalatokat” sikeresen átváltoztathatjuk különböző árnyalatú vörös sávokkal, mindig újabb és újabb lehetőséget adva a színek játékára. A barna, kócos vagy göndör hajat feltűnőbbé tehetjük, ha a hajvégekre hangsúlyos erőteljes, már-már világító piros színt teszünk.

Kép

A krémes, házilag használható hajfestékek, a természetes barnákat akár saját árnyalatukban is fényesíthetik és megszépíthetik. Ne feledjük, gyakorlat teszi a mestert!