Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Funky frizurák bevállalós csajoknak

2009.12.04
Nem kell feltétlenül emósnak lenni, hogy egy frizurát felpróbálj. A centis tincsek nőiességén az extra hosszú féloldalas frufru emel. Azonban az ollóval óvatosan kell bánni. Megmutatjuk az őszi-téli szezon tíz legvagányabb fazonját, formázási és karbantartási tanácsokkal egyetemben.
Egy újabb szezonális változás előtt áll a divatvilág, és már nem tudsz lépést tartani? Nincsen gyorsabb és hatásosabb módja a megújulásnak, mint egy új frizura. 

Kép


csak akkor vállald be, ha fodrász a pasid

Az idei ősz egyik nagy befutója a
szemöldöktakaró frufru. A sikkes egyenes vonal megszabja arcod formáját, ugyanakkor kifinomult hatást kelt. Főként ovális és szívalakú ábrázattal büszkélkedő lányoknak ajánljuk. A fazon formája leginkább az egyenes, tömött sörénynél érvényesül, de pöndör hajjal is meg lehet próbálni.

Ebben az esetben viszont gyakran kell vasalni és egyengetni. A frizurászkodás legmacerásabb része ebben az esetben maga a frufru, ami minden esetben egyenletes kell legyen, ergo három-négy hetente profi fodrász kezeit igényli.

Kép

elszállsz tőle

 

 

A menedékes vágásmód már klasszikus hajszobrász trükk, éppen ezért nem is maradt ki az idei trendből. A kezelhetetlenül dús hajúaknak a legpraktikusabb, hiszen légiessé teszi a frizurát. A vágást mindenképpen képzett fodrász végezze, hiszen csupán egy rossz nyisszentéssel tépett és nem menedékes lesz a hajad.

Ehhez az amúgy is rétegelt fazonhoz nem ajánlott a többszínű festés, itt az aranyszabály a kevesebb az több, ellenkező esetben úgy fogsz kinézni, mint egy paradicsommadár.

Kép

 
a skandináv csajok rémálma

 


Ez a frizuratípus formájánál fogva makacs göndör hajjal vállalható be. A rövid fazontól nem kell megijedni: centis frizurával is lehetsz nőies. Szívalakú arcformával néz ki a legjobban, de lényegében mindenki viselheti.

Olyan csajoknak ideális, akiknek sem idejük sem kedvük nincs órákat a tükör előtt tölteni, elég ha ébredés után zselével vagy habbal formázzák. A fazon megtartása érdekében hat hetente előrejegyezhetsz a fodrászodhoz.

Kép

nem harang, gomba

 


A gomba alakú bubiról mindig az ifjú  Beatlesek jutnak eszembe, ez azonban nem jelenti azt, hogy csajoknak is ne állna jól ez a fazon. Főként a vékonyszálú hajjal mutat jól, mivel ezt valamivel egyszerűbb bubiba formázni. A vágásnál kell vigyázni, ugyanis ha fodrászod túlzottan belelendül a menedékes nyírbálásba, inkább haranghoz, mint elegáns gombához fog hasonlítani a fejed.

Tekintve, hogy amolyan uniszex vagy androgén fazon, főleg magas, inas lányokon áll jól. Ehhez a frizurához bátran társíthatsz nőies kiegészítőket, csajos színeket, úgy sem fogsz cicababának kinézni.

Kép

az ollóval óvatosan kell bánni

 


Nem kell feltétlenül emósnak lenni, hogy ezt a frizurát felpróbáld. A centis tincsek nőiességén az
extra hosszú féloldalas frufru emel. Azonban az ollóval itt is óvatosan kell bánni, vigyázni arra, hogy ne legyenek természetellenesen cikcakkosak a tincsek. A frufru hossza kábé ajakmagasságig kell érjen, és vigyázz arra, hogy ne legyen túl tömött vagy meredeken lépcsőzött.

A haj típusa ebben az esetben nem befolyásolja a frizura sikerességét, hiszen egy kis zselével még a legvadabb tincseket is kordában lehet tartani. Göndörben még nem láttam ezt a fazont, de valószínűleg nem is éri meg próbálkozni vele.

Kép


kanyarmentes bubi

Ez a fazon lényegében a bubi egyik alaptípusa, csupán annyi különlegességgel, hogy
a középhosszú hajvégek sem ki sem befele nem kanyarulnak. A frufru ebben az esetben is a szemöldököt kell takarja, az annál rövidebb már infantilisen néz ki.

Ha nem tökéletesen egyenes a hajad, akkor egy hajvasalóra lesz szükséged, hogy rendben tartsd a fürtjeidet. A hajvégek egyenesének és a frufru lágyságának a kontrasztja teszi talán, de számomra ez az idei szezon nyertese.

Kép


havi visszanyirbálást igényel

A
kurta fiús frizura megszállottja a képen mosolygó Aygness Deyn modell, viszont meg kell adni, nagyon jól áll neki. Ez nem jelenti azt, hogy te nem próbálkozhatsz vele. Göndörön kívül akármilyen hajtípussal jól megy, viszont a havi visszanyirbálás itt is elemien fontos.

Ha szégyelled a nyakad vagy az arcod mutogatni, akkor inkább válassz más fazont, hiszen az ilyen rövid tincsek esetében mindkettő szem előtt lesz.   

Kép


a korán kelők frizurája


Az idei őszi-téli szezon slágerének, a bubinak egy harmadik típusát egyre többen hordják. A
menedékes bubit főleg kerek és ovális arcformához ajánlják a szakértők. Ennek a fazonnak a formázása kicsivel több időt vesz igénybe a rétegek miatt, viszont fiatalos, könnyed és optikailag hosszabbítja a nyakat.

A lépcsőzetes rétegek főleg az áll és fül mellett kell hogy hangsúly kapjanak, ezeket a tincseket kell majd később formázni. 

Kép

mosod, szárítod, vágod, megunod

Az
egyenes, egyforma hosszú frizurát csak azok próbálják meg, akiknek alaphelyzetben is egyenesek a fürtjei, hiszen a folyamatos vasalás időigényes, és nem is tesz jót a hajnak.

Az egyenletes vágásra oda kell figyelni, és periodikusan levagdosni a végeket, mivel ennél a fazonnál rusnyán látszanak a töredezett hajvégek. Formázni lényegében nem kell, a mosod-szárítod műveletsor bőven megteszi ebben az esetben.

 

Kép