Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Frizurák, női hajak 2009-2010

2009.12.04
Az abszolút frizuradivatot még évekre lebontva is nagyon nehéz meghatározni. Nehéz, hisz nem elég, hogy a ruha- és anyagtrendekhez igazodva félévente változtatják őket, ráadásul egy szezonnal mindig előbbre járva előttünk, még teljesen pontos meghatározásokat sem adnak.
A vezető hajápoló márkák, úgyis, mint a L’oreal vagy a Wella szakemberei, főképp persze az utóbbiak, a londoni fodrásznagyágyúk, csupán egy-egy vágási trükköt vagy egy dögös színkombinációt mutatnak be workshopjaikon, amit aztán hazánk Gedeon bácsijai a Royal Albert Hallban megrendezésre kerülő, londoni Alternative Hair Shown igyekeznek boszorkányos ujjaikba, fémesen csattogó ollóikba szívni. Aki nem kap meghívást a jeles eseményre, a fodrászmagazinok hasábjaival vigasztalódhat, a trendekről csupán fáziskéséssel értesülve. Mindezeken felül számolnunk kell a fodrász saját ízlésével, stílusával is, hisz a körülbelül szabályokba (a tömött frufru vagy a ritkított a divat? – és így tovább és tovább) mindenki bele kívánja lopni a maga kézjegyét is. Az aktuális frizuratrendek tehát nem többek iránymutatásnál, ne higgyük kőbevésett szabályoknak őket. Ráadásul minden magára valamit is adó ollófenomén elismeri, hogy vendége frizurájának kialakításakor figyelembe veszi annak arc-, bőrtípusát, valamint személyiségét is.

 

Kép

Kép

 

 

A rövid

Ha valamit, azt azért megállapíthatjuk, hogy a 2008-as év sztárjai a rövid frizurák voltak, főképp a bubi. Ha ilyen hajat viselünk, idén érdemes átesnünk egy fazonigazításon és hajkoronánkat még rövidebbre vágatni. Az így kapott nullsörénynek a lélegzetelállítóan rövid frufru és egy Kép hidrogénszőke festés is nagyon jót tesz. Ámbátor a 2008-as szezon újrafelfedezettjét, amit Hajas Lászlótól Szabados Irénig bezárólag mindenki saját arculatához igazított, egy kis mesterséges hullámmal, vagy kóccal is igazán trendivé varázsolhatjuk. A tincsvégek kiszálkásításáról már mesterfodrászaink gondoskodnak. Színek tekintetében a hidrogénszőke mellett, a napfény ragyogását idéző aranyos csillogású vörös tónusok számítanak igazán dögösnek.
Szintén a rövid frizurák körét gazdagítja a Natalie Portman által is népszerűsített pixie, mely az arcvonások kiemelése mellett még fiatalít is. A pálcika vékony Victoria Beckham is erre a fazonra esküszik.
 
A félhosszú és hosszú
Persze a félhosszú és hosszú hajú lányoknak sem kell kétségbe esniük! Nem feltétlen szükséges hosszú lobboncukat olló alá fektetni, hisz megfelelő fazonválasztás esetén 2009-ben a hosszú, félhosszú haj is divatos lehet. Utóbbi hajzatnak a lépcsőzetes vágás és a tincsek szálkásítása adja meg a kellő lendületet és könnyű esést. Ha unjuk a simát, egy enyhe hullámmal mi is sokat dobhatunk frizuránkon. A természetes hullámok egyébként is a Kép 2009-es nyári szezon nagyágyúi. A hajszárító száműzésével igazán trendi hajkoronára tehetünk szert, mely optikailag is nyújtja az arcot. A Napon szárítással a szőkék vigyázzanak, kifakíthatják tincseiket. Ha már megtörtént a baj, hajfényt és hajápoló termékeket sem árt igénybe venni. A hullámos frizura mellett idén legalább annyira hódító a fésületlen hatású sörény, melyre egy kis hajhab segítségével segíthetünk rá. A rockos hatás nemhogy keménységet, lazaságot és természetességet kölcsönöz viselőjének. Ahogy a ruhák terén már tapasztalhattuk 2009-ben a hippidivat is reneszánszát éli. Nincs ez másként a frizurák esetében sem, a virágleányok középen elválasztott, egyenes frizurája igazán menő idén.
 
KépKonty, copf
A hosszú haj előnye, hogy akár össze is foghatjuk, még változatosabbá téve megjelenésünket. A póni frizura mellett, a vad és extrém, olykor igen futurisztikus kontyok is szóba jöhetnek különösen egy-egy jeles alkalomra, de a romantikus hatású, fonott copfokkal is nagy sikereket érhetünk el idén.

 

 

 

Trendi árnyalatok

2009. jelszava tehát a természetesség, mely bármely meglepően hangzik, akár művi úton is  előidézhető lehet. Ehhez igazodnak a trendi hajszínek is. A hajfestéket a szem- és bőrszín alapján ildomos kiválasztanunk! Kék szeműek a rezes és aranyszőke árnyalatokat részesítsék előnyben, míg sötét szeműek válasszák inkább a sötétszőke árnyalatait. A világos melír csíkoknak viszont így is, úgyis befellegzett, a prímet idén egyértelműen a sötétebb, aranybarnás árnyalatok és a füstös színek, kivált a füstszürke viszi.