Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csíkozd kedvedre

2009.12.03
A melír, a póthaj, a vendégtincsek, az afrofrizurák és társaik a fénykorukat élik.  Egyedivé teszik a megjelenést, és most ez a trendi.
 

Kép

 
Mindig üde
A sokszínű tincsek a legtrendibbek. Különböző, otthon használható hajszínezőkkel magunk is a kívánt árnyalatúra színezhetjük a tincseket. Első lépésként egyenletesen elosztjuk a hajon a színezőt. 25 perc hatóidő után kimossuk a hajból. Ezzel adjuk meg az alapszínt. Ezután azonnal felkenjük a csíkokhoz az intenzívebb festéket tincsenként egy szempillaspirál-szerű ecsettel, és 15 percig hagyjuk a fejbőrön. A fényt kedved szerint felviheted: varázsolhatsz egységes, egyenletesen szőke tincseket vagy színezhetsz egyes szálakat, esetleg vastagabb tincseket a hosszabb hajon.
 
 

Kép

Szolid fények
Nyugodtan fessük át a tincset, ha valami balul sült el színezés közben. Ha például a hajtincsek feltűnően ellentétes árnyalatúra sikeredtek, vagy túl rikítóra. A probléma orvoslására használj hagyományos hajfestéket, és tedd a hajadra az útmutatásnak megfelelően. Ha csak rövid ideig szeretnéd viselni az új hajszínt, elegendő egy színező hab is (ez 6-8 hajmosás után „kikopik”). Előnye, hogy gondtalanul kipróbálhatsz bármilyen színárnyalatot. Persze, ha nem vagyunk kísérletező kedvünkben, és tartós eredményt várunk, használjunk 6 hétig megmaradó, tartós, intenzív színezőt.
 
 

Kép

Dúsabb haj
A hajfestés nem túl bonyolult feladat, mégis nagy segítség lehet egy barátnő, aki jobban tud figyelni az egyenletes felvitelre. Főként akkor, ha feltűnő tincseket szeretnénk, mondjuk fekete vonalakat a vörösesszőke hajon vagy átsejlő tarka színhatásokat a szőke hajon. Tűzzük félre a hajat, és kenjük a hajfestéket az üvegből közvetlenül a hajtövekhez. A festés azok számára különösen előnyös, akiknek vékony szálú a haja: dúsabbá, vastagabbá teszi, de az ősz hajszálak is egyszerűen elfedhetők a hajfestéssel. Hátránya: a lenövések miatt sűrűn kell festeni. 
 
 

Kép

Napszítta tincsek
A melírsapka reneszánszát éli. A haj festése ezzel a technikával gyakorlatilag nem jelenthet gondot, még a kezdőknek is sikerül. A menete a következő: felvesszük a dobozban levő sapkát, és horgolótűszerű tűvel a lyukakon keresztül egyenként kihúzunk hajtincseket,  majd befestjük azokat. A fantáziának semmi sem szabhat határt. Mintha a nap szívta volna ki, olyan természetesnek tűnik a finom fény a szőke hajon. Aki az extravagánsat kedveli, az húzzon át a sapkán vékonyabb és vastagabb tincseket egyaránt, és szőkítse azokat feltűnően szőkére.
 
 

Kép

Alkalmi színvarázs
Színes, feltűzhető tincsek, póthajak a kreatív hölgyekhez illenek a leginkább, akik szeretnek mindig másképp kinézni. Vendéghaj sokféle hosszúságban és színben kapható, a természetestől a műhajig. A csalás elfedése érdekében tűzzük a világosszőke tincseket közvetlenül az elválasztás mellé, és fésüljük rá a többi hajat. Lófarokhoz tűzzük hátra a hajat, és rögzítsünk hozzá néhány vörös tincset. Vannak hajhosszabításra szakosodott szalonok is, ahol a szakember gyorsan és tökéletesen erősíti a műhajat a valódi hajhoz. Ez körülbelül hat hónapig hagyható fent.
 

Kép