Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Breton vagy frufru. Avagy hogyan újítsuk divatosra frizuránkat?

2009.12.04
KépA frufru az idén nemcsak a bubifrizurában divatos, a lényeg a homlokon lágyan himbálózó hajtincseken van, ami sokféle hajviselethez találtatható. Ha csak meg szeretnéd újítani a kedvenc, jól bevált,  hosszú, vagy a nyáron is nagyon praktikus félhosszú vagy rövid frizurád, kérd meg a fodrászod, hogy alakítson a frufrudon. Akármilyen hosszban, alakban, vastagságban vagy színben, a breton az idén nagyon divatos!

 Milyen lehet a breton?

 

 Klasszikus buta-egyenes frufru

Előnye, hogy kiemeli a szemeid, tragikus, hatásos tekintetet varázsol, és Kép különösen jól hat az erős, magas make-uppal. A megfelelő mennyiségű szemfestéssel párosítva gyönyörűvé teszi és nagyobbítja szemeid. Általában a szív alakú és a fejére állított háromszög alakú arcokhoz illik, azok széles homlokához, mert kiegyenlíti annak szélességét és lágyítja a hegyes vagy markánsan előreugró állat. Négyszög alakú vagy kerek arcokhoz alakítani, módosítani kell a formáját. Ahhoz, hogy régimódi hatását megtörjük, kissé tépett vagy menedékes változata megengedi a játékosságot, rugalmasabb. A világosabb vagy sötétebb színű tincsezés is feldobja, miközben a szemeid ragyogni fognak alatta!

 
 Szuper-rövid frufru

 Ha nagyon feltűnő szeretnél lenni, bátran megmutatni az arcod és a szemeid, “vágj bele” a szó szoros értelmében a bretonodba! A klasszikus (lekerekített) Kép bébiforma az ovális és kerek formájú arcokhoz illenek, mivel optikailag meghosszabbítják és vékonyítják az arcot. A hosszú, vékony arcformájúak ne vágassák rövidre a bretonjukat, és ne feledjék: minél rövidebb a frufru, annál hosszabbnak hat az amúgyis hosszúkás fej. Persze van egy másik előnye a rövid frufrunak: nem nő le hamar, nem kell vele gyakran fodrászhoz járni. Persze ha már levágattad és nem tetszik, meg kell barátkozni az ötlettel meg az új arccal, és ki kell várni, amíg megnő.


Kép Egyenes, lelógó breton

Az egyenesszálú haj kiválóan mutat rövidebb, legömbölyített bretonnal, ami tompítja kissé az egyenes tincsek szigorúságát. Ha egy különleges alkalomra készülsz, kevés géllel egyszerűen elsimíthatod a bretonod, miután kis világos  hajspray-vel vagy csillámporos géllel feldobtad, és máris kész az alkalmi frizura. Bármilyen technikával készült tincsezés jól mutat az egyenes bretonon, akár lüktető, erős színekkel, erős kontrasztokkal, vagy visszafogott árnyalatokkal. 


 Ferde breton

Számos különböző formára lehetKép nyírni a bretont, a rövidtől, néhány hosszú tinccsel egészen addig, hogy minden tincs különböző hosszúságú legyen.   Hagyhatod, hogy a természetes hullám vagy göndörség érvényesüljön… de be is lehet gélezni/gyantázni, hogy borzosra formáld. Néhány kerek arctípusra kifejezetten előnyös a ferde Breton, mert az új szögeket/vonalakat kölcsönözve optikailag tompíthatja a túl széles arccsontot. Ugyanígy, a szögletesre vágott breton a kerek arcokra vet új vonalakat. Bigyázat, a hosszú breton a bébi-frufru ellentétes hatását váltja ki, azaz laposítja a fejet. Ennek ellenére, a természetesen hullámos vagy göndör hajhoz a hosszú, ferdén nyírt breton az igazán nyerő.


  KépHullámos és göndör haj

Sajnos főleg a ferdén vagy egyenesen vágott breton legtöbb természetes hullámmal rendelkező hajkoronán csak akkor néz ki jól, ha foglalkoznak vele. Még akkor is, ha csak egy bocinyalásunk, vagy egy forgónk van, a levágott breton mindig másképp áll, mint ahogy szeretnénk, néha kontrollálhatatlanul viselkedik, ezért érdemes ezt is figyelembe venni az új frizuránál. 


 Markáns arcvonások

Kép A hosszú, vékonyabb arcokhoz az oldalra fésült hosszabb breton izgalmas vonzást kölcsönöz, érdemes kipróbálni akkor is, ha rá akarunk játszani bizonyos arcvonásokra. A hagyományos négyszögletű vagy szív alakú arcok határozottan nyernek ebből a féloldalas breton nyújtotta varázsból, ami nagyon jól működik a kiugró arccsontok és széles áll elrejtésére. Új szögeket, új viszonyítási pontokat, és ezzel lágyságot kölcsönöz viselőjének. Ezt fokozni lehet a breton körüli részek textúrájának az alakításával. A feltupírozott breton szintén lágyítja és hosszítja az arcot.

 

 Hosszú haj

A megfelelően kitalált és lenyírt breton akármilyen hosszú hajtípussal jól találtatható. Sokan ellenzik a hosszú hajúak számára, viszont amikor valami újdonságot szeretnénk tenni a hajunkkal anélkül, hogy annak hosszát feláldoznánk, hát vágjunk egy kis frufrut hozzá. Rövidet, hosszút, féloldalasat, egyenest vagy tupírozottat: dönts az arcformád és a hajtípusodnak megfelelően.

KépTincsezett breton

 Ha nagyon sötét színű hajad van, kissé világosabb tincsekkel új színt és fényt adhatsz arcodnak, szemeidnek. Előnye: ha tetszik, könnyű újracsinálni, ha pedig nem, hosszá breton hamar lenő, és el is felejtheted egy-két héten belül. Egyébként is: a finom, vékony szálú hajban különösen jól mutatnak a tincsek.