Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alkalmi frizura

2009.12.03
Legyünk mégszebbek az év különleges napjain. A megszokott, hétköznapi hajviseletünket dobjuk föl néhány csattal, dísszel, ékszerrel. De készíthetünk loknikat, copfokat, fonatokat is. Íme néhány ötlet.
 
Kép
 
 
 A tarkóig érő hajat rögzítsük hajhabbal, majd a végeit sütővassal göndörítsük. A frufru résznél a tincseket zselézzük, majd tekerjük csigaalakba. Oldalt virágdíszes csattal rögzítsük a frizurát.
_____________________________________________ 
 
 
Kép
 
Az egyenes szálú hajat is könnyen ünnepivé varázsolhatjuk. Tegyük a választékot középre, majd csavaróra, vagy sütővasra tekerjük fel a tincseket. Hajlakkal rögzítsük, fésűlés helyett a kezünkkel borzoljuk össze.
_______________________________________________
 
Kép
 
A frufrut fogjuk össze a fejtetőn, majd fonjuk be úgy, hogy mindig újabb és újabb tincseket szedünk hozzá, végül gumizzuk össze a copf végét. A hosszú hajat a tarkónál lazán rögzítsük néhány csattal.
_______________________________________________
 
Kép
 
 
Aki kedveli a romantikát, készítsen ún. balettfrizurát. Fésüljük ki az arcból a hajat, a tarkónál fogjuk össze egy gumival, majd tekerjük fel, a tarkónál hajcsattal rögzítsük. Oldalt és a frufrunál zselével simítsuk hátra. Csattal, gumival díszítsük.

_______________________________________________
 
 
Kép
 
 
A fedőhajat fogjuk össze a fejtetőn, csavarjuk meg, végül egy hosszú díszes csipeszcsattal tűzzük meg. A maradék tincseket szárítsuk egyenesre, vagy hajvasalóval simítsuk ki.


________________________________________________
 
Kép
 
 
A göndör hajat szárítás után szedjük tincsekre. Majd apró gyöngyökkel, csipeszekkel tűzzük meg a tincseket a fejtetőn, illetve oldalt a fül mellett. A tarkónál néhány tincset hagyhatunk kiengedve.