Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legjobb frizurák fonással és csomózással

2012.01.19

A legjobb frizurák fonással és csomózással

 
a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-tekergos-munkalatok.jpgTekergős munkálatok
Húzz oldalsó választékot, az alsó részt tűzd félre, a felsőt pedig a „kalapvonal” mentén a bal fülhegytől a jobb fülhegyig fond be francia módra. A végén a jobb füled fölött tűzd le hajtűkkel. Egy kb. 50cm hosszú póthajat ugyancsak hajtűkkel rögzíts a kész copf alá, és fond be ezt is. Ezt követően a fül fölött tekerd fel széles csigává és tűzd meg hajtűvel. A kalapvonal alatti hajból fonj 4 copfocskát. Ezekből készíts lapos csigákat, majd azokat is rögzítsd.
 a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-stilusos-egyszeru-homlokcopf.jpg
Stílusos egyszerű homlokcopf
A hajad alsó részét sütővassal göndörítsd be, hogy dúsabbnak hasson a frizurád. A fejrésznél viszont mindenkép maradjon sima. Ha van frufrud fésüld oldalra. Ezután egy fésűvel az egyik füled tetejétől a homlokoddal párhuzamosan húzz cikcakkos választékot a másik füledig. A homlok részt fond össze francia copffá . Végül a hajvégeket gumival kösd össze, és a füled mögött eldugva hajtűvel rögzítsd. Hajlakkal fixáld.
 
a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-szexisen-borzas-stilus.jpg
Szexisen borzas stílus
Fésűvel válaszd el középen a hajad. Mindkét oldalon fonj egy- egy vastagabb copfot a füled magasságában. Hajtsd felfele a fonatokat, és a fejtetődön helyezd őket egymás mellé, majd rögzítsd hajtűvel. Díszítsd csattal.
 

a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-aszimmetrikus-szerkezet.jpg
Aszimmetrikus szerkezet
Nedvesítsd be a hajadat, válaszd el oldalt, és a fejtetődön kösd oldalsó lófarokba. Fonj belőle 5-6 kis copfot, és rögzítsd őket csattal. Ha minddel elkészültél, szedd ki a csatot, és a kis copfokból készíts hurkokat. A végükön rögzítsd hajtűkkel a hajgumihoz. Fújd be hajspray-vel.
 
a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-fonott-korona.jpg

Fonott korona
A dúsabb hatás és a könnyebb kezelhetőség kedvéért fújd be hajad spray-vel. A homlokodtól a nyakadig válaszd el középen a hajad, és a bal alsó oldalról kezdve fond be a francia technikával felfelé haladva. Körkörösen dolgozz a fejeden. A középső választéktól vedd hozzá a fejtető tincseit, és lazán illeszd hozzá. A nyak környékétől a hajvégeket hagyományos módon fond össze.
 
a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-elegans-raszta.jpg
Elegáns raszta
A fejtetődön fésűvel válasz le kb. 3-4 cm szélességű csíkokat, és mindegyiket fond be franciásan. Egyszerűbb lesz a dolgod, ha az egyes részeket előtte beviaszozod, hogy ne csússzon ki a haj a kezeid közül. A fejtetődtől a tarkódig mintegy 7 copfot készíts. A maradék hajad pedig szorosan kösd össze egy lófarokba, majd a gumit tekerd be egy vastagabb hajtinccsel, és végül tűzd le hajtűvel.
 
 
a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-hippi-frizura--csomozas--tekeres-es-fonas.jpg

Hippi frizura- Csomózás, tekerés és fonás
A homlok fölött válasz el a hajadat több kis tincsre. Kedved szerint néhányat fonj be közülük, a többit pödörd fel, majd tűzd le. Mindkét füled mögött csomózz össze két-két tincset. A fejed hátsó részén kissé tupírozz fel két vastag tincset, és rögzítsd őket gumival, hogy két gurigát kapjál. A hajad többi részét fond copfba.
 

a-legjobb-frizurak-fonassal-es-csomozassal-halszalkas-hatas.jpg

Halszálkás hatás
A hajadat először vasald ki. Válaszd el középen, majd jobb oldalon halszálkás technikával fond be a füled felső részéig. A hosszú részeket kösd össze hajgumival, majd szórd be egy kis csillámpermettel, hogy jobban kifejezésre juthasson a szerkezete. Hajtűvel rögzíts még egy pillangó díszt a hajgumira.