Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A konty, a hullámos és a zselézett haj – hajstílusok az őszi-téli trend jegyében

2009.12.04
Új frizurát szeretnénk magunknak vagy esetleg egy kicsit újítani szeretnénk? Bizony néha érdemes időt és energiát szánni magunkra, kísérletezni és kipróbálni egy-egy új hajstílust, mivel a 2009-es őszi-téli frizuratrend nem mellőzi a kreativitást. Az alábbi cikkben 3 könnyen elkészíthető, de annál hatásosabb frizura tippre hívjuk fel a figyelmet.
 
A frizura a legbiztosabb jele annak, hogy egy nő valóban ismeri önmagát – állítja Hubert de Givenchy, akinek valóban igazat adhatunk.
 

Kép

A kontyok
A kontyok hatalmas népszerűségnek örvendenek, melyet majd a jövő évi tavaszi szezonban is visszaláthatunk. A balerina konty mellett a legújabb kedvenc a fejtetőn lévő konty, amely utcára vagy alkalmakra is nagyon jó viselet lehet. A kontyhoz mindössze egy fésű, egy hajgumi, pár csatt és egy jó fixáló szükséges, így a frizuránk egész napra megoldódhat.
 
A hullámos haj
Nagyon nőies és elegáns hatást kelt a hullámos haj is, melyhez (ha nem evvel áldott meg minket a sors) hajsütővas vagy pedig hajcsavarok szükségesek. Tipp: hajmosás után kenjünk a hajunkra hajhabot, majd pedig szárítsuk bele. Ezután hajsütővassal csavarjuk föl egyenként a tincseket végül pedig fésűvel jól fésüljük át, hogy minél természetesebb hatású loknikat érjünk el. A fixáláshoz bőséges mennyiségű hajlakkot használjunk.
 
Érdekesség: 1872-ben a francia Marcel Grateau találta fel a göndörítésre szolgáló hajsütővasat, amely kezdetben egy olló formájú, felmelegíthető szerkezet volt.
 
A zselézett haj
A zselézett haj talán a legegyszerűbb változata az idei őszi-téli frizura divatnak s míg az előzőek inkább a hosszú hajhoz illenek, addig ennél már a rövidebb hajúak is kipróbálhatják magukat. A zselézett haj előnye, hogy kiemeli az arcot és nagyon egyszerűen elkészíthető, valamint egész napra fixálja a hajat, így semmi gondunk nem lesz vele.
 
Ötletekért és divatos frizurákért tekintse meg képgalériánkat: