Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne kövesd el a 7 fő diétabűnt!

2009.04.24
Ha diétáról van szó, a vesztes, vagy a győztes típusba tartozol? Fogadd meg, hogy többé nem követed el a diétabűnöket!
Édesség utáni vágy
Valakinek születésnapja van az irodában, és maradt egy szelet abból a dupla csokis tortából, egy cetlivel ellátva, hogy az bizony a tiéd. Máris összeszalad a szádban a nyál. Mielőtt engednél a csábításnak, gondolkozz. Lehet, hogy finom, de az addig elért eredményeidet Kép könnyen romba döntheted elfogyasztásával. Bármilyen nehéz is ilyenkor erősnek maradni, inkább fogj egy almát és azt rágcsáld el!
Mindent alárendelsz a diétának
Sorra mondod le a vacsorameghívásokat, mert tudod, hogy mindenki a leghizlalóbb (értsd: legfinomabb) ételeket rendeli, míg az általad preferált zöld saláta nem tartozik az előbbi kategóriába. A legtöbb étteremben elkészítik az ínycsiklandozó fogások kímélő változatát, ha ezeket kéred, akkor csökkented a bevitt kalóriák számát, és nem kell lemondanod az ízekről, sem a társasági életről.
Mindenfélét összevásárolsz
A legjobb szándékkal indulsz el a szupermarketbe, de amint belépsz az ajtón, olyan leszel, mint egy kisgyerek az édességboltban. Mielőtt észbe kapnál, a bevásárlókocsidba felhalmozol minden tiltott csemegét. Összpontosíts, és ne ész nélkül csináld a heti bevásárlást. Keress a neten olyan diétát, ahol tételesen fel van sorolva, hogy milyen élelmiszerekre lesz szükséged, nyomtasd ki a listát, és azzal vágj neki a beszerző körútnak.
A szervezés hiánya
Elég zűrös megtervezni egy hétre előre, hogy milyen ételeket ehetsz a diéta során, hiszen késő délutánig dolgozol és akkor még nem is beszéltünk a munka utáni kikapcsolódásról, de megéri előrelátónak lenni. Szemezgess olyan receptek közül, amelyek egyszerűek, elkészítésük nem igényel nagy erőfeszítést. Ha te főzöd az ételeidet és elviszed a munkahelyedre, akkor búcsút mondhatsz a plusz kalóriáknak, mivel nem kell az ebédlőben kapható hizlaló menüt magadba erőltetni.
Irigység
Néha az élet kegyetlen, főleg, ha a legtöbb kolléganődet Kate Mossra jellemző alkattal áldotta meg a sors, és annyi csokit és csipszet falhatnak be, amennyit akarnak, hiszen egy huncut kilócska sem kúszik fel rájuk. Ne aggódj, rengeteg lány jár hasonló cipőben, mint te. Látogass el fogyókúrás oldalak fórumaira, olvasgass blogokat, mert ezekből erőt meríthetsz. A „sorstársakkal” tippeket cserélhetsz és mindig lesz valaki, aki támogat ebben a nehéz „küzdelemben”.
Besokallsz
Háromnapi cukor és mindennemű édességmegvonás után legszívesebben kivágnád az ablakon a salátát, és az egészet feladnád egy doboz bonbonért. Ezekben a pillanatokban fontos, hogy motivált legyél, hogy a cél ott lebegjen a szemed előtt. Gondolj arra, hogy mit fogsz látni a tükörben, ha végig kitartasz. Ezt a képet vetítsd magad elé, mielőtt a csokiért nyúlnál.
Büszkeség
Túl büszke vagy ahhoz, hogy beismerd, fogyózol és igyekszel ezt titkolni a barátaid, munkatársaid előtt is, de ezzel a saját dolgodat nehezíted meg. Lehet, hogy eleinte kicsit húzni fognak, de amint látják, hogy szilárd az elhatározásod, azonnal segítenek majd, tartják benned a lelket. A diétára is igaz, hogy barátokkal sokkal könnyebb!